KONINKLIJKE ALGEMENE VERENIGING VAN VRIENDENCLUBS AFDELING VOETBAL ANTWERPEN
Ten Velde Van... - maandag 24 februari 2020

Daltons - Jee Dee  5-1
Onder een ruime belangstelling werd deze wedstrijd een aangenaam kijkstuk, Daltons, baas op het middenveld, opende de stand via een schitterend doelpunt. Een vrijschop werd enig mooi in de verste winkelhaak getrapt (1-0) en minuten later werd de score verdubbeld toen een hoekschop met het hoofd in doel werd omgezet (2-0). Jee Dee probeerde de bakens te verzetten doch slaagde er niet in om de secure thuisverdediging onder druk te zetten. Na rust een idem spelbeeld, veel goede wil bij Jee Dee doch zonder doelgevaar. De Daltons bleven baas en scoorden nog 3 doelpunten, waaronder een doelpunt via een prachtige retro, het sein voor de plaatselijke "spionkop" om al richting kantiene te trekken. Dat Dee Jee dan toch voor zijn inzet beloond werd via het eerreddend doelpunt is enkel goed voor de statistieken. Een spijtig voorval tijdens de eerste helft, een Dalton speler diende het veld te verlaten met een ontwrichte schouder, we wensen hem veel beterschap !

DK Nieuwmoer - Matti  5-3
De leider in 4° A kon, mits winst tegen Matti, al een klein feestje bouwen gezien, met nog slechts 2 wedstrijden te spelen, moet een voorsprong van 6 punten volstaan om de titel te kunnen vieren. Een eenvoudige matchke zou je denken, doch niets was minder waar want Matti was heer en meester tijdens de eerste 35 minuten. Met knap samenspel en snelheid via de flanken kregen de bezoekers enkele wenkende doelkansen die jammerlijk genoeg niet verzilverd werden, zelfs de dwarsligger was "dwars" en hield een knap Matti van de openingstreffer. Een ongeschreven wet in het voetbalgebeuren......als je de kansen mist krijgt je meestal het deksel op de neus.....wat ook hier weer werd bevestigd. Een echt frommeldoelpunt via de sterke buikspieren van de lokale spits bracht de 1-0 op het bord en een 5-tal minuten scoorden ze een echt doelpunt, na knap samenspel (2-0). Na de koffie waren er nauwelijks luttele seconden gespeeld of DK Nieuwmoer scoorde, met een halve retro een prachtig doelpunt (3-0). Matti, sportief zoals gekend, hielp de thuisploeg de score verder uit te bouwen want door een misverstand in hun verdediging en een klein foutje van de doelman, mocht DK Nieuwmoer de stand op 5-0 brengen. Matti vond het nu welletjes en drukte de thuisploeg op eigen speelhelft terug. In een mum van tijd scoorde Matti 3 tegentreffers wat de spanning terug in de partij bracht en DK Nieuwmoer graag het eindsignaal hoorde. Een wedstrijd die alle kanten uit kon tussen 2 verdienstelijke elftallen in een faire partij met een ref die (hoorde ik zeggen van een toeschouwer) zijn best deed. Afspraak met de thuisploeg op de bekeruitreiking op 25 maart in Hoboken.   

Sporting Neerland - Swinchester  2-1
Op bezoek naar een kandidaat kampioen, was deze wedstrijd een uitgelezen mogelijkheid. Immers diende de leider in 2°C partij te geven aan de nummer 3 van het klassement Swinchester. De thuisploeg begon uitstekend aan de wedstrijd want binnen de openingsminuut werd een vrije trap, vanop een 25-tal meter, voor doel gebracht en tot eenieders verbazing werden de bezoekers op achtervolgen aangewezen (1-0). Sp. Neerland, technisch sterk, kreeg nog enkele wenkende doelkansen doch door overhaasting en de uitstekend keepende Swinchester doelman bleef de stand ongewijzigd tot minuut 28. De allereerste doelpoging van Swinchester, die naam waardig, bracht de bordjes in evenwicht. Een afstandschot werd foutief ingeschat, zodat de bezoekende spits in de rebound de gelijkmaker mocht aantekenen (1-1). Na de koffie ging de thuisploeg op zoek naar de winst maar de uitstekend georganiseerde bezoekers wilden van geen wijken weten. Naarmate de wedstrijd vorderde werd de druk op het Swinchesterdoel te groot en het onvermijdelijke gebeurde dan toch een 6-tal minuten voor affluiten (2-1). Een verdiende overwinning van de thuisploeg tegen een moeilijk te bespelen Swinchester. Na afloop wedstrijd hadden we nog een aangename babbel met enkele thuisspelers waarin vol lof werd gesproken over Swinchester. Ook de organisatie van onze Federatie afd. voetbal werd bewierookt wat zeker als muziek in de oren van onze aanwezige Voorzitter zal geklonken hebben. Ook voor Sporting Neerland houden we een plaats vrij op de bekeruitreiking op 25 maart !

The D-C Boys - Chossel Sport  1-0
Mits een overwinning van de thuisploeg is de titel in 3A binnen handbereik. Tijdens de eerste helft waren de D-C Boys toch de betere van hun opponenten, welke er maar niet in slaagden om de thuisdoelman aan het werk te zetten. Chossel speelde goed voetbal tot aan de 16 meter maar diende dan hun meerdere te herkennen in een goed georganiseerde verdediging. De thuisploeg daarentegen speelde in blok een sterke partij en scoorden, na een klein misverstand bij de bezoekers, het openingsdoelpunt (1-0). Net voor rust werd een strafschop door de Chossel doelman gestopt zodat de spanning in deze partij aanbleef. Na rust werd de thuisverdediging onder druk gezet, bleef Chossel baas op het middenveld . De ervaren verdedigers van de D-C Boys gaven echter geen krimp zodat de thuisploeg met een verdiende overwinning het einde haalden. Een speelse Chossel, technisch uitstekend, diende finaal zijn meerdere te herkennen in een goed georganisseerd DC Boys, na een wedstrijd van zeer hoog niveau. Graag maken we een afspraak met de thuisploeg op de kampioenen viering !

 

TC Brabo - St. Jozef  2-1
Na een zoutloze eerste helft zonder doepunten, kwam TC Brabo scherp uit de kleedkamers. St Jozef werd in verdediging gedrukt en enkele kansen werden door de thuisploeg onbenut geladen. Bij de eerste serieuze aanval van St Jozef werd de thuisploeg met de neus op de feiten gedrukt en lukte het de bezoekers om de score te openen ( 0-1 ). TC Brabo speelde nu volop de aanval, wat snel resulteerde in de gelijkmaker (1-1) en dank zij de hulp van St Jozef -  via een domme 2-de gele kaart - stond er echt geen maat meer op hun meesterschap. Finaal ging de overwinning naar TC Brabo met het winnende doelpunt net voor affluiten. We kunnen als randnota nog vermelden dat de lokale afgevaardigde het nodig vond om de scheidsrechter onnozelaar toe te roepen waarop de brave man repliceerde dat het Mijnheer de onnozelaar moet zijn.......kwestie van opvoeding veronderstel ik.

PSK - De Klamper - Club BP  0-2
Met nog slechts 8 wedstrijden te gaan volgen we nu uiteraard de topwedstrijden van nabij. De absolute topper vonden we in de hoogste afdeling. Leider PSK - De Klamper kan, in deze rechtstreekse confrontatie, zijn voorsprong van 3 punten verdubbelen tegen Club BP. Gesteund door een flink aantal supporters begon het hoopgevend voor de thuisploeg want in minder dan 5 minuten kregen ze 2 uitgelezen doelkansen die echter niet werden benut. Waren het de zenuwen die hierin een rol speelden ? Mogelijk wel want het aanvangskwartier was bezaaid met slechte passes, misverstanden alom voor beide elftallen. Na slecht uitverdedigen van de lokalen mocht Club BP, vanop 20 meter, hun kans gaan en scoorden, via een toch niet onhoudbaar schot, de openingstreffer (0-1). PSK-De Klamper zette nu druk op de bezoekende verdediging en slaagden er niet in om de bordjes in evenwicht te brengen. Op slag van rust werd Club BP een doelpunt toegekend wat voor de nodige commotie zorgde. De scheidsrechter - die toch een sterke partij floot - wees kordaat naar het midden en had de bal over de doellijn gezien dit in tegenstelling met de PSK-ers. De ontstane tumelt resulteerde in de uitsluiting (2 x geel) van een lokale spits zodat zij de volledige 2-de speelhelft met 10 spelers dienden verder te zetten. PSK-De Klamper speelde verder zeer verdienstelijk doch slaagden er niet in om een aansluitingstreffer te scoren zodat Club BP met deze overwinning mee aan de leiding komt.....van spanning gesproken !!

Lokomotiv Altrex - Olympia Sport  0-4
Slechts enkele inhaalwedstrijden op het programma en als afsluiter voor 2019 viel de keuze op een verplaatsing naar Puurs. Gewoonlijk is de laatste wedstrijd van het jaar (of seizoen) een leuke bedoening, zeker de derde helft ervan. Van de wedstrijd zelf mogen de heren voetballers het mij niet kwalijk nemen dat dit zeer beknopt zal zijn. Na een 5-tal minuten scoorde Olympia Sport, via een vrije trap de 0-1. Rond het kwartier de 0-2 na een misverstand in de lokale verdediging en via een own goal werd er gerust met 0-3 op het scorebord. Na de herneming noteerden we nog een 4° doelpunt voor de bezoekers via een terecht gefloten strafschop......en voor de rest was het echt huilen met de pet op. Heel veel goede wil, dat wel, maar wat wij, samen met 4 neutrale(?) toeschouwers dienden te aanschouwen deed echt pijn aan de ogen en was enkel goed....om het zo rap mogelijk te vergeten. Na 85 min. - rust inbegrepen - in dit kille en winderige weer gestaan te hebben, had een warm of zelfs koude versnapering echt deugd gedaan, ware het niet dat de cantine gesloten bleek. Sluiten we het jaar af met " een draak van een wedstrijd " dan zijn we er nu al van overtuigd dat de eerste wedstrijd in 2020 zonder twijfel alleen maar beter kan zijn. We houden eraan om alle spelers, begeleiders en medewerkers prettige feestdagen te wensen en bergen gezondheid in 2020...laat de gluhwein nu maar aanrukken !!   

Adler Schonenberg - Kiel 2   2-0
Met slechts 2 punten verschil tussen beide teams, kan men gerust spreken van een toptreffen in 3° afd. C. Ondanks de gure weersomstandigheden was het speelveld perfect te bespelen, zelfs nadat de wedstrijd even werd onderbroken wegens een stortbui om U tegen te zeggen. Op dat moment had de thuisploeg reeds de 1-0 op het bord getrapt via een magistraal genomen vrije trap vanop 20 meter. Verdere doelkansen waren schaars en buiten een betwisbare faze in de 16m van Adler Schonenberg was er niets noemenswaardig te noteren. Na de herneming kwam Kiel 2 een paar maal gevaarlijk opzetten en tot 2 maal hield de dwarsligger hen van de gelijkmaker. Adler Schonenberg probeerde op de counter hun voorsprong uit te bouwen en slaagde er in om de attent keepende Kieldoelman te verslaan een 5-tal minuten voor affluiten. Respect voor alle acteurs om in deze weersomstandigheden dit toptreffen op een faire manier te betwisten, onder de leiding van een ref die de wedstrijd goed aanvoelde.

De Klinkaert - Jee Dee  2-3
Op de prachtige grasmat van De Klinkaert zagen we een wedstrijd die in feite alle kanten uit kon gaan. Beide teams waren in de aanvangs faze elkaars gelijke en speelden volop de aanval. Omstreeks het kwartier kwamen de bezoekers aan de leiding via een doelpunt met een buitenspel geurtje maar gezien er geen VAR van dienst was werd het doelpunt toch goedgekeurd.(0-1). Geen probleem dacht men bij Klinkaert want bij de eerstvolgende thuisaanval scoorden ze de gelijkmaker (1-1). Toch gingen de bezoekers de rust in met voorsprong, dit na een schitterende aanval (1-2). De tweede speelhelft bracht kansen met zich voor beide teams. Een fameus mistasten in de plaatselijk verdediging schonk een 3-de doelpunt aan Jee Dee in geschenkenverpakking (1-3). De Klinkaert bleef in zijn kansen geloven en scoorde, enkele minuten voor affluiten, via een kopbal nog de aansluitingstreffer      (2-3) wat meteen de eindstand van deze aangename en fair betwiste partij betekende.

AS Belle Vue - Deurnese Turners  5-4
Moest er een titel nodig zijn, dan is de keuze tussen misverstanden - flaters of opende deur dagen niet eenvoudig. Het positieve daarentegen is dat we, tussen de 9 doelpunten toch enkele klasrijke goals hebben mogen noteren. Alles begon in feite omstreeks het kwartier toen een scherp inzenden vanop links door een lokale verdediger in eigen doel werd gewerkt (0-1). De thuisploeg was niet aangeslagen want nauwelijks een 5-tal minuten later scoorden ze de gelijkmaker (1-1) en alsof dit nog niet genoeg was werd een schitterende kruispas vanop 25 m heerlijk in doel verlengd (2-1). Het doelpunten festival werd via een strafschop (2-2) en een knap opgezette aanval (2-3) verder gezet. Nauwelijks 2 minuten na de rust werd een hoge bal voor doel door de een bezoekende verdediger fout ingeschat en mocht de AS Belle Vue spits dit geschenk afronden (3-3). Het ene misverstand na het andere bracht de stand, met nog nauwelijks 1 minuut te spelen op 4-4, wat in feite de juiste weergave zou zijn geweest, ware het niet dat seconden voor affluiten, via nog maar eens een dekkingsfout, de thuisploeg het winnende doelpunt mocht scoren (5-4).   

De Pelikaan - Panda  1-1
Ondanks het feit dat Panda de beste doelkansen voor haar rekening nam en ook het betere voetbal speelde, dienden ze toch, omstreeks het half uur, en doelpunt te slikken. De Pelikaan kon, via een snelle counter, de bezoekende verdediging omzeilen en hun eerste echte doelkans verzilveren (1-0). Nauwelijks bekomen van deze treffer of Panda moest de hulp van de dwarsligger inroepen om erger te voorkomen. Toch slaagden ze er in, om nog voor de rust, de stand in evenwicht te brengen. Vanuit het middenveld werd een knappe aanval opgezet welke finaal resulteerde in de verdiende gelijkmaker (1-1). Na de kampwisseling kwam de thuisploeg, mede door enkele plaatsverschuivingen, beter aan bod doch slaagden er niet in om nog een doelpunt te scoren. Het was integendeel Panda welke door de doelpaal van de winnende treffer werd gehouden. Ergens toch wel een aangename en fair betwiste wedstrijd met logische puntendeling als resultaat.

Watertoren - P.S.K. De Klamper  2-3
Nieuwsgierig als we zijn, ging onze belangstelling uit naar de ontmoeting tussen beide teams welke voor het eerst in hun bestaan aantreden in onze hoogste afdeling. De thuisploeg, gekend als een moeilijk te bekampen geheel, scoorde bij hun eerste aanval de openingstreffer. Een hoekschop, scherp voor doel gebracht, werd door de bezoekende verdediging fout ingeschat zodat de bal in doel verdween (1-0). De bezoekers bleven niet bij de pakken zitten en brachten, via hun snelle buitenspelers, keer op keer de thuisploeg in verwarring. Eerst bracht de dwarsligger nog redding maar enkele minuten later scoorden zij, met een schitterend afstandschot, de gelijkmaker (1-1). Watertoren diende zijn meerdere te herkennen van de fusieploeg welke nogmaals zowel de dwarsligger als de doelpaal op hun weg vonden. Toch werd het samenspel en vooral de snelheid van uitvoering van PSK-De Klamper beloond want via een knap opgezette aanval kon men rusten bij de 1-2 stand. Na rust speelden de bezoekers op balbezit zodat Watertoren minder aan bod kwam en de deklat hen nogmaals  ter hulp moest komen na een atoomschot vanop een 30-tal meter. Ook verschillende prachtige tussenkomsten van de lokale portier mochten niet baten want in minuut 65 werd alsnog het 3° doelpunt van PSK-De Klamper een feit. Watertoren kon de scoor milderen en de eindstand op 2-3 brengen. Finaal waren we getuige van een zeer aangename en faire partij voetbal, waarbij de volledige inzet van de thuisploeg niet voldoende was om het frisse en uitstekend spelende PSK-De Klamper te verslaan. Het zou ons niet verbazen dat we de toekomstige Verbondskampioen aan het werk hebben gezien !

Umicore - Antwerp Boys 2-0
De eerste speelhelft was in feite een maat voor niets gezien er geen enkele noemenswaardige doelpoging diende genoteerd te worden. Het eerste schot op doel, die naam waardig, was omstreeks min. 26, logisch dus dat 0-0 ook de stand bij de rust was. Bij aanvang van de tweede speelhelft kwam de thuisploeg toch iets scherper voor de dag en scoorde, na een uitgesponnen aanval, een mooi doelpunt (1-0). Antwerp Boys slaagde er niet in om de lokale verdediging onder druk te zetten en diende, met nog slechts enkele minuten te gaan, een tweede doelpunt te slikken van een verbaal zeer sterk Umicore.

Kangoeroes - Mutea 1-4
Mutea, met slechts 9 valide spelers aan de aftrap, werd al na 6 min. voor een voldongen feit gesteld (1-0). Ondanks de numerieke minderheid slaagden ze er in om de gelijkmaker te scoren, nadat ze zelfs een strafschop hadden gemist (1-1). Inmiddels hadden twee spelers hun rangen komen vervoegen zodat ze met een voltallig elftal de wedstrijd verder konden zetten. De Kangoeroes werden tot 10 spelers herleid nadat hun doelman werd uitgesloten na een foute tussenkomst op een doorgebroken Mutea speler. Ook deze strafschop werd door de bezoekers gemist die er enkele minuten later toch in slaagden om met voorsprong (1-2) de rust in te gaan. Bij de eerste aanval van de tweede speelhelft dienden de Kangoeroes een derde doelpunt te slikken en stond er op het meesterschap van de bezoekers geen maat. Dat het uiteindelijk slechts bij 1-4 bleef was voornamelijk te wijten aan het moedig verweer van de thuisploeg die er nooit in slaagden om hun tegenstrevers in verlegenheid te brengen.    

Rooienhoek – TC Brabo 2-1
Al van bij de aftrap werd leider Rooienhoek verplicht te achtervolgen. Immers kon de lokale doelman slechts toekijken hoe een loeihard schot in de kruising verdween, 0-1 binnen de eerste minuut !!
Uiteraard bleef de leider niet bij de pakken zitten en menig uitgesponnen aanval diende door de bezoekende verdedigers geneutraliseerd te worden. Echte doelkansen bleven voorlopig uit tot min.19’ de thuisploeg er, na een goed opgezette aanval, de bordjes in evenwicht bracht (1-1). TC Brabo, verrassend goed in de wedstrijd, maakte het zijn tegenstrevers niet gemakkelijk en bleef zelfs, tot aan de rust, de evenknie van hun opponenten. De tweede speelhelft was aangenaam om volgen. Aanvallend technisch goed verzorgd voetbal, stevige maar faire duels brachten beide clubs dicht bij een beslissende treffer. Dat Rooienhoek het finaal haalde, na een schitterend opgezette aanval, was wel terecht. Ze hadden toch de iets betere voetballers in hun rangen die het verschil konden maken, wat niet wegneemt dat we aangenaam verrast waren van het weerwerk van TC Brabo.

Thor Zaat Briel – Dee Bee 4-3
De bezoekers, met slechts 10 valide spelers aan de aftrap, dienden in het aanvangskwartier 2 doelpunten te incasseren. Het eerste na een fout inschatten van de buitenspel regel, waardoor de lokale spits alleen voor doel verscheen en de bezoekende portier kansloos was (1-0). Het tweede doelpunt via een heerlijke lobbal vanop een 20-tal meter (2-0). Vele open doelkansen werden niet benut wat niet van Dee Bee kon gezegd worden want via een snelle counter scoorden ze een knap doelpunt (2-1). Net voor rust scoorde Thor Zaat , via een knap afstandsschot, hun derde doelpunt. Dee Bee, ondertussen met een volledig elftal, nam het initiatief in handen en scoorden, na een algemene aanval, de aansluitingstreffer (3-2). De verdediging van Thor Zaat werd onder druk gezet wat resulteerde in de gelijkmaker via een licht toegekende strafschop (3-3). De duels werden wat “steviger” zodat er toch enkele gele kaarten diende getrokken te worden. Een 5-tal minuten voor affluiten kwam er finaal dan toch een winnaar uit de bus. Een rechtstreekse trap van buiten het 16-m gebied werd op schitterende wijze in doel omgezet (4-3). Onverdiende overwinning voor Thor Zaat Briel was het zeker niet, al had Dee Bee misschien wel recht op een gelijkspel. Vermeldenswaardig is zeker het feit dat alle Dee Bee spelers pas 14 minuten voor aanvang wedstrijd zich naar de kleedkamer hadden begeven om toch met slechts 2 minuten vertraging de wedstrijd aan te vatten….il faut le faire !!

Adler Schonenberg - Vidam  5-1
Tot 10 min. voor rust was er in feite niets noemenswaardig te noteren. Vidam bleek, aangenaam verrassend, de evenknie te zijn van de thuisploeg, zelfs nadat die, na een mistasten van een verdediger, het openingsdoelpunt mochten scoren 1-0. Nog voor rust werd de stand in evenwicht gebracht door een niet alledaags doelpunt, een doeltrap/ontzetten/dieptepass (naar keuze) van net over de middellijn werd door de lokale doelman fout ingeschat, zodat de Vidam heel terecht op gelijke hoogte kwam 1-1. Jammer voor hen scoorde Adler Schonenberg net voor de kampwisseling hun tweede doelpunt 2-1, wat niet bepaald de juiste weergave was van het geleverde spel. De thuisploeg kwam scherper uit de kleedkamer dan de bezoekers, drukte Vidam op eigen helft en scoorden zelfs twee doelpunten binnen een tijdsbestek van 7 minuten (4-1). Ondanks hun inzet moesten de bezoekers nu hun meerdere herkennen in Adler Schonenberg welke, net voor affluiten, de eindstand op 5-1 brachten. Verdiende overwinning van de thuisploeg, zij het met enigszins overdreven score, tegen een moedig verwerend Vidam welke, op basis van dit vertoon, zeer zeker nog wedstrijden naar hun hand zullen zetten. 

Kloosterstraat B - FC V.B. 2-0
Wat vroeger soms zeker geen reclame was voor het voetbal mocht nu als een positief voorbeeld gesteld worden. Beide clubs kennen elkaar door en door, sommige spelers verwisselden van club wat in het verleden een zekere "ongezonde" spanning met zich bracht. Enkelen onder hen waren in feite abonné voor het Onderzoekscomité, maar door interne beslissingen - lees uitschrijven van hun ledenlijsten - werd het een wedstrijd, qua sportiviteit, van de bovenste plank.Veel middenveldspel, dus veel duels maar helaas weinig doelgevaar. Rust 1-0 via een heerlijke schot van buiten de 16 m doch niet bepaald onhoudbaar volgens sommige kenners (??). Ook na de verfrissing het zelfde spelbeeld met die verstande dat Kloosterstraat B nu wel enkele rijpe doelkansen kon scheppen. Enkele knappe reddingen van de V.B. doelman,soms met de hulp van  de dwarsligger, waren niet voldoende om de thuisploeg van de verdiende 2-de treffer te houden. FC V.B. kon aanvallend niet genoeg brengen, zelfs niet voor een eerreddend doelpunt gezien pas in min.69 de thuisgoalie een strak schot uit zijn doel diende te stoppen. Zoals reeds gemeld een bijna perfect sportieve wedstrijd ware het niet dat er toch één VB-er zich, als naar gewoonte, moest laten opvallen.

14/09 Pagode - Dodeka  2-0
Op een schitterend speelveld en bij een heerlijk voetbalweertje gaf Pagode de indruk van een gemakkelijke zege op te kunnen tekenen. Immers waren hun tegenstrevers slechts met 9 valide spelers aanwezig. De eerste helft was uiteraard volledig in het voordeel van de thuisploeg doch een secuur verdedigend Dodeka hield knap stand en kwam, bij een snelle counter, ei zo na aan de openingstreffer. Een schitterend afstandsschot werd door de Pagode doelman op sublieme wijze uit de winkelhaak gehaald. De thuisploeg vond dan toch de weg naar de netten, na een klein misverstand in de bezoekende verdediging, rust 1-0. Na rust hetzelfde spelbeeld, Pagode heer en meester op het middenveld maar eerder onmondig voor doel. Toen de bal tegen de arm van een verdediger werd geschoten diende de goed leidende scheidsrechter de bal op de stip te leggen wat de eindstand op 2-0 bracht. Hoed af voor een karaktervol Dodeka die, ondanks hun numerieke minderheid, toch in hun kansen bleven geloven en aan de thuisploeg geen geschenken gaf. Uiteraard een verdiende overwinning voor Pagode na een zeer fair betwiste partij.  

 07/09  Adec Metal - Bar Salon  4-4
Hoe eigenaardig en onvoorspelbaar kan een wedstrijd verlopen...De eerste helft min of meer gelijk opgaand met een snelle opener voor de thuisploeg, een inzenden vanop links, een kleine deviatie en meteen 1-0 voor Adec Metal. Binnen een bestek van een paar minuten brengt Bar Salon de bordjes in evenwicht (1-1). De bezoekers spelen het betere voetbal doch vergeten glasheldere doelkansen te benutten, zelfs een open doel zonder doelverdediger maar geen doelpunt. De thuisploeg maakt gretig gebruik van de ruimte en komt zelfs op voorsprong via een snelle counter 2-1. Na de rust zijn de bezoekers baas op het middenveld zodat de Adec aanvallers niet meer aan hun trekken kunnen komen. Binnen een tijdsbestek van een 15-tal minuten komt Bar Salon op voorsprong (2-4) en kan men de wedstrijd als gespeeld beschouwen...dacht men. De nooit afgevende Adec spelers knokken zich terug in de wedstrijd via een schitterend afstandsshot (3-4) en seconden voor affluiten lukten ze zelfs de enigszins gevleide gelijkmaker (4-4). Een aanvaardbaar hard betwiste wedstrijd, vreugde bij de nooit versagende Adec boys tegen Bar Salon welke deze halve nederlaag enkel in eigen rangen dient te zoeken. 

31/8 Reunion Merxem - Dee Bee Utd (3-0)
Een wedstrijd spelen bij + 30° C is zeker geen sinecure, begrijpelijk dat de wedstrijd eerder aan een rustig tempo werd aangevat. Pas na 15 min. noteerden we een ernstige doelpoging van de thuisploeg en pas na de eerste drankpauze zelfs een doelpunt. Een dieptepas werd door de lokale spits, via een heerlijke lob bal, in doel verlengd, 1-0. Na de rust bleef de wedstrijd gelijk opgaand, veel middenveld spel zonder noemenswaardig doelgevaar. Dee Bee probeerde de bakens te verzetten doch de lokale verdediging had weinig moeite om de bezoekende aanvallen in de kiem te smoren. Bij een van die aanvallen werd een glasheldere doelkans voor Dee Bee op onbegrijpelijke wijze gemist. De thuisploeg scoorde, via een fraai afstandsschot, de 2-0 en was de wedstrijd zo goed als gespeeld zodat het derde doelpunt enkel goed was voor de statistieken. Ruim verdiende winst voor Reunion Merxem tegen een onmondig Dee Bee welke wel dient gefeliciteerd te worden voor hun onverdroten inzet.