KONINKLIJKE ALGEMENE VERENIGING VAN VRIENDENCLUBS AFDELING VOETBAL ANTWERPEN
Ten Velde Van... - zondag 24 september 2023

Houtbeurs - Bar Salon  0-0

In een gelijk opgaande eerste helft dienden geen noemenswaardige acties genoteerd te worden met uitzondering van een open doelkans voor de thuisploeg. Na een goed opgezette aanval werd de lokale spits afgezonderd voor doel, doch zijn poging werd door de Bar Salon doelman gestuit. Na rust een idem dito spelbeeld waarin pas, tijdens het laatse kwartier, de leider wat druk kon zetten op de Houtbeurs verdediging. Scoren was er vandaag niet bij zodat beide teams met dit gelijkspel vrede moesten nemen en dit na een uiterst fair betwiste partij.

Watertoren - Sava A  1-1

De eerste helft was zeer aangenaam om volgen, met bij momenten uitstekend voetbal van beide teams. Na een gelijkopgaand aanvangskwartier miste de thuisploeg een open doelkans en ook Sava A kwam dan niet scoren en zag een knal van buiten de 16 meter tegen de dwarsligger gaan. Na de drinkpauze een idem spelbeeld tot net voor rust Watertoren de 1-0 op het bord bracht. Na een knappe aanval werd de lokale spits alleen voor doel gebracht en ijzig kalm benutte hij deze doelkans. De tweede speelhelft, was in feite een kopie van de eerste helft. Sava A scoorde de verdiende gelijkmaker op identieke wijze als hun tegenstrever. Watertoren trapte ook tegen de deklat, Sava A miste ook nog een supergrote doelkans. Tot daar het positieve. Spijtig genoeg werden, door enkele dubieuze beslissingen, de gemoederen wat verhit.
Gelukkig bleef het alleen bij het verbale. 

De Bruurs - FC V.B. 8-0

Een verslag maken van een gebeurtenis is in principe poepsimpel, maar wat als er in feite weinig of niks te vermelden valt ? Of toch, VB met slechts 10 valide spelers aan de aftrap en op het kwartier al 2-0 achter, dat werd mij aan de rust door de ref gemeldt. Was het de warmte of wat dan ook, mijn GPS stuurde mij eerst naar de andere kant van Boom richting de hockey velden. Vandaar dat ik pas omstreeks minuut 16 ter plekke kwam.en toch nog getuige was van 2 doelpunten wat de ruststand op 4-0 bracht. Als dan bij de rust de bezoekers nog slechts met 9 spelers verder kunnen dan kan U al wel begrijpen dat er vanaf minuut 36 niets noemenswaardig te noteren viel. In deze verzengende hitte scoorde De Bruurs nog 4 doelpunten, of waren het er 5, wat deed het er nog aan toe ? Respect voor alle spelers en in het bijzonder voor de doelman van de bezoekers die meer dan de dubbele cijfers uit zijn netten hield. Wat zal die eerste pint gesmaakt hebben, schol mannen !

Racing Gobi A - Club BP  3-0

Het werd een aangename opener van het nieuwe seizoen tussen twee teams die vol overgave hun kans gingen om de wedstrijd te winnen. Reeds na 5 minuten hadden de bezoekers een uitstekende gelegenheid om de score te openen doch hun poging strandde op de doelpaal. De thuisploeg deed het dan iets beter want omstreeks het kwartier werd het 1-0. Een knap opgezette aanval zonderde de locale spits alleen voor doel af welke deze kans ten volle benutte.
Net voor de rust kon Club BP de stand in evenwicht brengen doch ook nu werd deze doelkans op onbegrijpelijke wijze gemist. Racing Gobi kwam het beste uit de kleedkamer en benutte ten volle het soms onnodig balverlies van Club BP.
Eerst werd, met een heerlijke lobbal, de 2-0 op het bord gebracht om dan, met een fijn stiftertje de wedstrijd te beëindigen.
Finaal een aangename wedstrijd om volgen tussen twee teams die respect hadden voor elkaar ook tegenover de ref van dienst die zich perfect manifesteerde.......een leuk begin van het seizoen 23/24 !!