KONINKLIJKE ALGEMENE VERENIGING VAN VRIENDENCLUBS AFDELING VOETBAL ANTWERPEN
Ten Velde Van... - maandag 12 oktober 2020

Ekeren Winkelstad - Pagode  0-1

In feite zijn er niet veel woorden nodig om een samenvatting te maken van deze ontmoeting. De thuisploeg moest het voornamelijk hebben van hun gezonde geestdrift en jeugdig geweld met achterin een ons niet onbekende routinier die, waar nodig, steeds de nodige bressen dichte. De bezoekers, tot dan nog steeds op zoek naar hun eerste punten, scoorden in de beginfaze een knap doelpunt. Geen van beide teams was bij machte om de doelmannen aan het werk te zetten, laat staan te scoren, zodat Pagode 3 punten mee naar Zoersel kon nemen.Een uiterst fair betwiste partij geleid door een scheidsrechter die de wedstrijd perfect aanvoelde.

 

De Kroon - Sporting MXM  14-0

Ja, U leest het goed, veertien tegen nul en toch was er een aangename sfeer op en rond het veld. Getuige daarvan waren enkele vol slanke dames welke hun taak als Cheerleaders ter harte namen en de nodige ambiance brachten. Over de wedstrijd zelf valt er in feite niet veel te vertellen, de groen witte bezoekers bleven achter elke bal hollen alsof hun leven ervan afhing en de "Kroontjes" scoorden in de 2-de speelhelft liefst 4 doelpunten meer dan in de vorige 35 speelminuten. Het beste was in feite de spreekwoordelijke derde helft die, door bepaalde omstandigheden, vroeger van start ging dan voorzien. Ook de kontroleur van dienst was aangenaam verrast over de positieve manier waarmee de bezoekers hun namiddag hadden doorgebracht in het Fordje van Merksem, Vermeldenswaardig is zeker de perfecte organisatie in de plaatselijke kantiene, in functie van de Corona bestrijding, knap werk Heren !

Watertoren - Amber  5-1

Tijdens de eerste speelhelft was er, tot minuuut 25, niets noemenswaardig te noteren. Eén enkel doelschot van Amber welke net voor de doellijn kon worden weggewerkt en geen enkel doelpoging van de thuisploeg die naam waardig, tot die minuut 25. Een inzenden vanop rechts werd op een zeer listige wijze met het hoofd in doel verlengd (1-0). Amper 4 min. later dienden de bezoekers een 2-de doelpunt te incasseren, dit na een knap opgezette aanval van de thuisploeg. En of dit nog niet genoeg was, scoorde Watertoren nog een 3-de doelpunt - via een terecht gefloten strafschop - zodat ze met een riante voorsprong kon gaan rusten. Nauwelijks afgetrapt voor de tweede speelhelft, of de thuisploeg scoorde nummer 4, weeral via een knappe combinatie. Amber deed er alles aan om de eer te redden doch pech en enkele uitstekende tussenkomsten van de lokale doelman waren de oorzaak dat de bezoekers dienden te wachten tot het matcheinde om de zeer verdiende eerredder te scoren. Dat ondertussen de thuisploeg nog een 5-de doelpunt had aangetekend is enkel goed voor de statistieken van een wedstrijd waarbij Amber, ondanks deze zware cijfers , toch meer deed dan enkel verdedigen. Zeer fair betwiste wedstrijd met felicitaties van alle partijen voor de sublieme leiding van de ref van dienst !  

Sava - Las Manas  2-0

Van bij de aanvang was het duidelijk dat Sava het betere voetbal in zijn rangen had. Via snelle combinaties en technisch verfijnd voetbal zette het de Las Manas verdediging onder druk. Dit resulteerde echter niet onmiddellijk in veel doelgevaar en dank zij de medewerking van de doelpaal mocht Las Manas de rust ingaan met de gekende brilscore. Idem spelbeeld van bij de herneming, tot omstreeks min; 45 de Las Manas doelman zich toch moest gewonnen geven (1-0). De moedige bezoekers deden er alles aan om een tegendoelpunt te scoren doch meer dan een paar halve kansen dienden er niet genoteerd te worden. Met een knap afstandsschot en nogmaals de hulp van de dwarsligger werd de eindstand (2-0) bereikt. Finaal waren we getuige van een - naar omstandigheden -  aangename wedstrijd op een voetbalveld, die naam onwaardig. Las Manas dient op deze akker slechts éénmaal op te treden en voor de thuisploeg......zij zullen graag op verplaatsing spelen den ik,  

FC V.B. - AS Belle Vue  1-4

Als eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen viel onze keuze op de Bornemse derby, altijd garant voor een pittig gebeuren. Ook deze maal was het een gezonde (!) ontmoeting bijgewoond door een flinke schare supporters. Tijdens het aanvangskwartier noteerden we enkele doelpogingen van AS Belle Vue doch zowel de thuisportier als de dwarsligger,  tot 2 maal toe, verhinderden de openingstreffer. Bij de eerste aanval van FC V.B. was het wel raak, een snelle tegenaanval en een lichte aarzeling in de bezoekende verdediging werd rustig benut door de VB spits (1-0). De Belle Vue boys bleven echter niet bij de pakken zitten en via een knap afstandsschot werden de bordjes in evenwicht gebracht ((1-1). Na rust drukten de bezoekers het gaspedaal wat dieper in, eerst was de deklat een hulp voor VB maar enkele minuten later kregen de bezoekers waar ze recht op hadden (1-2). De dwarsligger(s) bleven spelbepalend want zowel AS Belle Vue als V.B. vonden elk nog 2 maal die vervelende lat op hun weg naar doel. FC V.B. deed er alles aan om alsnog een gelijkspel uit de brand te slepen, doch buiten een balbetwisting in het 16 metergebied (met een flink penalty geurtje) werd de bezoekende doelman niet meer verontrust. Twee werkelijk schitterende doelpunten, telkens gescoord door de bezoekende spits, brachten de eindstand op 1-4. Een fair betwiste derby tussen 2 teams waarbij ons toch is opgevallen dat het VB "woelwater"  toch ook van nut kan zijn voor zijn team ......te volgen !!