KONINKLIJKE ALGEMENE VERENIGING VAN VRIENDENCLUBS AFDELING VOETBAL ANTWERPEN
Ten Velde Van... - zondag 08 maart 2020

P.S.K. De Klamper – Watertoren 1-0
Van een topwedstrijd gesproken……deze op één na laatste wedstrijd van de huidige competitie kan/zou ons wel eens de Verbondskampioen kunnen brengen. Immers waren er nog 3 teams in de running voor de oppergaai, want ook Club BP zou wel eens de hond kunnen zijn welke…U kent de uitdrukken wel veronderstellen we. Onder zeer ruime belangstelling ging de wedstrijd van start en was de eerste speelhelft meer een studieronde van 35 minuten. Op het middenveld waren beide teams elkaars gelijke, Watertoren gaf uitstekend partij aan de thuisploeg doch zonder enig doelgevaar te scheppen. P.S.K. De Klamper had twee mogelijkheden om de stand te openen. Eerst werd, na 4 min., een snel uitgevoerde counter nipt naast besloten en in min. 26, diende een bal van de lijn ontzet te worden nadat de doelwachter verslagen was.

Onmiddellijk na rust kreeg de thuisploeg de mogelijkheid om de nul van het bord te halen, doch ook deze doelkans werd niet benut. Stilaan werd het duidelijk dat de maker van het doelpunt ook de winnaar van de match zou worden. Ondanks de druk voor beide teams werd er goed voetbal gespeeld, stevig maar fair, echt een finale waardig. Naarmate de wedstrijd vorderde werden de betere pogingen toch genoteerd voor PSK en kon het winnende doelpunt niet uitblijven. En dan, echt in de slotseconde van de partij, gebeurde het dan toch, een aanval vanop links werd in doel omgezet 1-0, ontlading alom en wanneer geweten is dat Club BP niet kon winnen van Amber is het één en al euforie. P.S.K.- De Klamper is de verdiende verbondskampioen…..wie had dat voorspeld na de heenwedstrijd ??

Dat beide teams een aanwinst zijn voor onze hoogste afdeling is inmiddels bewezen en wie weet zien we ze beiden terug op de bekeruitreiking van 25 maart…van harte welkom beiden.

REUNION MERXEM - ADLER SCHONENBERG 3-0
De enige wedstrijd op de agenda was een ontmoeting tussen R. Merxem, 4° in de rangschikking, en Adler-Schonenberg, de leider in 3°C. Mits winst van de Mechelaars kon de titel gevierd worden, vandaar dat de verwachtingen voor deze wedstrijd toch hoog waren, temeer dat beide teams in volle sterkte de wedstrijd konden aanvatten. Van bij de start gaf de thuisploeg aan dat het voor de leider geen “makkie” zou worden. De drang om te scoren was bij de bezoekers weinig te bespeuren terwijl de thuisploeg, met enkele imponerende individuen, beter in de wedstrijd kwam. Wat te verwachten was, gebeurde net voor inrukken. Via balverlies op het middenveld kwam de bal bij een R.Merxem spits welke met een magistraal shot de stand op 1-0 bracht. Na rust dachten alle aanwezigen dat de leiders hoog druk zouden uitvoeren, doch niets was minder waar. R.Merxen bleef gewoon de beter ploeg en konden hun voorsprong, mits wat geluk, maar niet onverdiend, verdubbelen (2-0). De gekende begeestering van Adler-Schonenberg was gewoon afwezig zodat R.Merxem, via een terecht toegekende strafschop, de 3-0 als eindresultaat mocht aantekenen. Nog geen titel voor Adler-Schonenberg, zij krijgen nog een rechtzetting op 14 maart in een rechtstreeks duel met Katastroof welke, door deze nederlaag en mits winst op zaterdag 7 maart, tot op 1 punt van de leider kan komen, kan het nog spannender ?? Na afloop wedstrijd, waarin slechts 1 gele kaart diende getrokken te worden, hadden we een zeer leerrijk en aangenaam gesprek met de aanwezige bestuursleden van beide clubs. Of we code om de titel te behalen nu reeds kennen….we zien wel zeker ?