KONINKLIJKE ALGEMENE VERENIGING VAN VRIENDENCLUBS AFDELING VOETBAL ANTWERPEN
Ten Velde - zondag 01 december 2019

AS Belle Vue - Deurnese Turners  5-4

Moest er een titel nodig zijn, dan is de keuze tussen misverstanden - flaters of opende deur dagen niet eenvoudig. Het positieve daarentegen is dat we, tussen de 9 doelpunten toch enkele klasrijke goals hebben mogen noteren. Alles begon in feite omstreeks het kwartier toen een scherp inzenden vanop links door een lokale verdediger in eigen doel werd gewerkt (0-1). De thuisploeg was niet aangeslagen want nauwelijks een 5-tal minuten later scoorden ze de gelijkmaker (1-1) en alsof dit nog niet genoeg was werd een schitterende kruispas vanop 25 m heerlijk in doel verlengd (2-1). Het doelpunten festival werd via een strafschop (2-2) en een knap opgezette aanval (2-3) verder gezet. Nauwelijks 2 minuten na de rust werd een hoge bal voor doel door de een bezoekende verdediger fout ingeschat en mocht de AS Belle Vue spits dit geschenk afronden (3-3). Het ene misverstand na het andere bracht de stand, met nog nauwelijks 1 minuut te spelen op 4-4, wat in feite de juiste weergave zou zijn geweest, ware het niet dat seconden voor affluiten, via nog maar eens een dekkingsfout, de thuisploeg het winnende doelpunt mocht scoren (5-4).   

De Pelikaan - Panda  1-1
Ondanks het feit dat Panda de beste doelkansen voor haar rekening nam en ook het betere voetbal speelde, dienden ze toch, omstreeks het half uur, en doelpunt te slikken. De Pelikaan kon, via een snelle counter, de bezoekende verdediging omzeilen en hun eerste echte doelkans verzilveren (1-0). Nauwelijks bekomen van deze treffer of Panda moest de hulp van de dwarsligger inroepen om erger te voorkomen. Toch slaagden ze er in, om nog voor de rust, de stand in evenwicht te brengen. Vanuit het middenveld werd een knappe aanval opgezet welke finaal resulteerde in de verdiende gelijkmaker (1-1). Na de kampwisseling kwam de thuisploeg, mede door enkele plaatsverschuivingen, beter aan bod doch slaagden er niet in om nog een doelpunt te scoren. Het was integendeel Panda welke door de doelpaal van de winnende treffer werd gehouden. Ergens toch wel een aangename en fair betwiste wedstrijd met logische puntendeling als resultaat.

Watertoren - P.S.K. De Klamper  2-3
Nieuwsgierig als we zijn, ging onze belangstelling uit naar de ontmoeting tussen beide teams welke voor het eerst in hun bestaan aantreden in onze hoogste afdeling. De thuisploeg, gekend als een moeilijk te bekampen geheel, scoorde bij hun eerste aanval de openingstreffer. Een hoekschop, scherp voor doel gebracht, werd door de bezoekende verdediging fout ingeschat zodat de bal in doel verdween (1-0). De bezoekers bleven niet bij de pakken zitten en brachten, via hun snelle buitenspelers, keer op keer de thuisploeg in verwarring. Eerst bracht de dwarsligger nog redding maar enkele minuten later scoorden zij, met een schitterend afstandschot, de gelijkmaker (1-1). Watertoren diende zijn meerdere te herkennen van de fusieploeg welke nogmaals zowel de dwarsligger als de doelpaal op hun weg vonden. Toch werd het samenspel en vooral de snelheid van uitvoering van PSK-De Klamper beloond want via een knap opgezette aanval kon men rusten bij de 1-2 stand. Na rust speelden de bezoekers op balbezit zodat Watertoren minder aan bod kwam en de deklat hen nogmaals  ter hulp moest komen na een atoomschot vanop een 30-tal meter. Ook verschillende prachtige tussenkomsten van de lokale portier mochten niet baten want in minuut 65 werd alsnog het 3° doelpunt van PSK-De Klamper een feit. Watertoren kon de scoor milderen en de eindstand op 2-3 brengen. Finaal waren we getuige van een zeer aangename en faire partij voetbal, waarbij de volledige inzet van de thuisploeg niet voldoende was om het frisse en uitstekend spelende PSK-De Klamper te verslaan. Het zou ons niet verbazen dat we de toekomstige Verbondskampioen aan het werk hebben gezien !

Umicore - Antwerp Boys 2-0
De eerste speelhelft was in feite een maat voor niets gezien er geen enkele noemenswaardige doelpoging diende genoteerd te worden. Het eerste schot op doel, die naam waardig, was omstreeks min. 26, logisch dus dat 0-0 ook de stand bij de rust was. Bij aanvang van de tweede speelhelft kwam de thuisploeg toch iets scherper voor de dag en scoorde, na een uitgesponnen aanval, een mooi doelpunt (1-0). Antwerp Boys slaagde er niet in om de lokale verdediging onder druk te zetten en diende, met nog slechts enkele minuten te gaan, een tweede doelpunt te slikken van een verbaal zeer sterk Umicore.

Kangoeroes - Mutea 1-4
Mutea, met slechts 9 valide spelers aan de aftrap, werd al na 6 min. voor een voldongen feit gesteld (1-0). Ondanks de numerieke minderheid slaagden ze er in om de gelijkmaker te scoren, nadat ze zelfs een strafschop hadden gemist (1-1). Inmiddels hadden twee spelers hun rangen komen vervoegen zodat ze met een voltallig elftal de wedstrijd verder konden zetten. De Kangoeroes werden tot 10 spelers herleid nadat hun doelman werd uitgesloten na een foute tussenkomst op een doorgebroken Mutea speler. Ook deze strafschop werd door de bezoekers gemist die er enkele minuten later toch in slaagden om met voorsprong (1-2) de rust in te gaan. Bij de eerste aanval van de tweede speelhelft dienden de Kangoeroes een derde doelpunt te slikken en stond er op het meesterschap van de bezoekers geen maat. Dat het uiteindelijk slechts bij 1-4 bleef was voornamelijk te wijten aan het moedig verweer van de thuisploeg die er nooit in slaagden om hun tegenstrevers in verlegenheid te brengen.    

Rooienhoek – TC Brabo 2-1
Al van bij de aftrap werd leider Rooienhoek verplicht te achtervolgen. Immers kon de lokale doelman slechts toekijken hoe een loeihard schot in de kruising verdween, 0-1 binnen de eerste minuut !!
Uiteraard bleef de leider niet bij de pakken zitten en menig uitgesponnen aanval diende door de bezoekende verdedigers geneutraliseerd te worden. Echte doelkansen bleven voorlopig uit tot min.19’ de thuisploeg er, na een goed opgezette aanval, de bordjes in evenwicht bracht (1-1). TC Brabo, verrassend goed in de wedstrijd, maakte het zijn tegenstrevers niet gemakkelijk en bleef zelfs, tot aan de rust, de evenknie van hun opponenten. De tweede speelhelft was aangenaam om volgen. Aanvallend technisch goed verzorgd voetbal, stevige maar faire duels brachten beide clubs dicht bij een beslissende treffer. Dat Rooienhoek het finaal haalde, na een schitterend opgezette aanval, was wel terecht. Ze hadden toch de iets betere voetballers in hun rangen die het verschil konden maken, wat niet wegneemt dat we aangenaam verrast waren van het weerwerk van TC Brabo.

Thor Zaat Briel – Dee Bee 4-3
De bezoekers, met slechts 10 valide spelers aan de aftrap, dienden in het aanvangskwartier 2 doelpunten te incasseren. Het eerste na een fout inschatten van de buitenspel regel, waardoor de lokale spits alleen voor doel verscheen en de bezoekende portier kansloos was (1-0). Het tweede doelpunt via een heerlijke lobbal vanop een 20-tal meter (2-0). Vele open doelkansen werden niet benut wat niet van Dee Bee kon gezegd worden want via een snelle counter scoorden ze een knap doelpunt (2-1). Net voor rust scoorde Thor Zaat , via een knap afstandsschot, hun derde doelpunt. Dee Bee, ondertussen met een volledig elftal, nam het initiatief in handen en scoorden, na een algemene aanval, de aansluitingstreffer (3-2). De verdediging van Thor Zaat werd onder druk gezet wat resulteerde in de gelijkmaker via een licht toegekende strafschop (3-3). De duels werden wat “steviger” zodat er toch enkele gele kaarten diende getrokken te worden. Een 5-tal minuten voor affluiten kwam er finaal dan toch een winnaar uit de bus. Een rechtstreekse trap van buiten het 16-m gebied werd op schitterende wijze in doel omgezet (4-3). Onverdiende overwinning voor Thor Zaat Briel was het zeker niet, al had Dee Bee misschien wel recht op een gelijkspel. Vermeldenswaardig is zeker het feit dat alle Dee Bee spelers pas 14 minuten voor aanvang wedstrijd zich naar de kleedkamer hadden begeven om toch met slechts 2 minuten vertraging de wedstrijd aan te vatten….il faut le faire !!

Adler Schonenberg - Vidam  5-1
Tot 10 min. voor rust was er in feite niets noemenswaardig te noteren. Vidam bleek, aangenaam verrassend, de evenknie te zijn van de thuisploeg, zelfs nadat die, na een mistasten van een verdediger, het openingsdoelpunt mochten scoren 1-0. Nog voor rust werd de stand in evenwicht gebracht door een niet alledaags doelpunt, een doeltrap/ontzetten/dieptepass (naar keuze) van net over de middellijn werd door de lokale doelman fout ingeschat, zodat de Vidam heel terecht op gelijke hoogte kwam 1-1. Jammer voor hen scoorde Adler Schonenberg net voor de kampwisseling hun tweede doelpunt 2-1, wat niet bepaald de juiste weergave was van het geleverde spel. De thuisploeg kwam scherper uit de kleedkamer dan de bezoekers, drukte Vidam op eigen helft en scoorden zelfs twee doelpunten binnen een tijdsbestek van 7 minuten (4-1). Ondanks hun inzet moesten de bezoekers nu hun meerdere herkennen in Adler Schonenberg welke, net voor affluiten, de eindstand op 5-1 brachten. Verdiende overwinning van de thuisploeg, zij het met enigszins overdreven score, tegen een moedig verwerend Vidam welke, op basis van dit vertoon, zeer zeker nog wedstrijden naar hun hand zullen zetten. 

Kloosterstraat B - FC V.B. 2-0
Wat vroeger soms zeker geen reclame was voor het voetbal mocht nu als een positief voorbeeld gesteld worden. Beide clubs kennen elkaar door en door, sommige spelers verwisselden van club wat in het verleden een zekere "ongezonde" spanning met zich bracht. Enkelen onder hen waren in feite abonné voor het Onderzoekscomité, maar door interne beslissingen - lees uitschrijven van hun ledenlijsten - werd het een wedstrijd, qua sportiviteit, van de bovenste plank.Veel middenveldspel, dus veel duels maar helaas weinig doelgevaar. Rust 1-0 via een heerlijke schot van buiten de 16 m doch niet bepaald onhoudbaar volgens sommige kenners (??). Ook na de verfrissing het zelfde spelbeeld met die verstande dat Kloosterstraat B nu wel enkele rijpe doelkansen kon scheppen. Enkele knappe reddingen van de V.B. doelman,soms met de hulp van  de dwarsligger, waren niet voldoende om de thuisploeg van de verdiende 2-de treffer te houden. FC V.B. kon aanvallend niet genoeg brengen, zelfs niet voor een eerreddend doelpunt gezien pas in min.69 de thuisgoalie een strak schot uit zijn doel diende te stoppen. Zoals reeds gemeld een bijna perfect sportieve wedstrijd ware het niet dat er toch één VB-er zich, als naar gewoonte, moest laten opvallen.

14/09 Pagode - Dodeka  2-0
Op een schitterend speelveld en bij een heerlijk voetbalweertje gaf Pagode de indruk van een gemakkelijke zege op te kunnen tekenen. Immers waren hun tegenstrevers slechts met 9 valide spelers aanwezig. De eerste helft was uiteraard volledig in het voordeel van de thuisploeg doch een secuur verdedigend Dodeka hield knap stand en kwam, bij een snelle counter, ei zo na aan de openingstreffer. Een schitterend afstandsschot werd door de Pagode doelman op sublieme wijze uit de winkelhaak gehaald. De thuisploeg vond dan toch de weg naar de netten, na een klein misverstand in de bezoekende verdediging, rust 1-0. Na rust hetzelfde spelbeeld, Pagode heer en meester op het middenveld maar eerder onmondig voor doel. Toen de bal tegen de arm van een verdediger werd geschoten diende de goed leidende scheidsrechter de bal op de stip te leggen wat de eindstand op 2-0 bracht. Hoed af voor een karaktervol Dodeka die, ondanks hun numerieke minderheid, toch in hun kansen bleven geloven en aan de thuisploeg geen geschenken gaf. Uiteraard een verdiende overwinning voor Pagode na een zeer fair betwiste partij.  

 07/09  Adec Metal - Bar Salon  4-4
Hoe eigenaardig en onvoorspelbaar kan een wedstrijd verlopen...De eerste helft min of meer gelijk opgaand met een snelle opener voor de thuisploeg, een inzenden vanop links, een kleine deviatie en meteen 1-0 voor Adec Metal. Binnen een bestek van een paar minuten brengt Bar Salon de bordjes in evenwicht (1-1). De bezoekers spelen het betere voetbal doch vergeten glasheldere doelkansen te benutten, zelfs een open doel zonder doelverdediger maar geen doelpunt. De thuisploeg maakt gretig gebruik van de ruimte en komt zelfs op voorsprong via een snelle counter 2-1. Na de rust zijn de bezoekers baas op het middenveld zodat de Adec aanvallers niet meer aan hun trekken kunnen komen. Binnen een tijdsbestek van een 15-tal minuten komt Bar Salon op voorsprong (2-4) en kan men de wedstrijd als gespeeld beschouwen...dacht men. De nooit afgevende Adec spelers knokken zich terug in de wedstrijd via een schitterend afstandsshot (3-4) en seconden voor affluiten lukten ze zelfs de enigszins gevleide gelijkmaker (4-4). Een aanvaardbaar hard betwiste wedstrijd, vreugde bij de nooit versagende Adec boys tegen Bar Salon welke deze halve nederlaag enkel in eigen rangen dient te zoeken. 

31/8 Reunion Merxem - Dee Bee Utd (3-0)
Een wedstrijd spelen bij + 30° C is zeker geen sinecure, begrijpelijk dat de wedstrijd eerder aan een rustig tempo werd aangevat. Pas na 15 min. noteerden we een ernstige doelpoging van de thuisploeg en pas na de eerste drankpauze zelfs een doelpunt. Een dieptepas werd door de lokale spits, via een heerlijke lob bal, in doel verlengd, 1-0. Na de rust bleef de wedstrijd gelijk opgaand, veel middenveld spel zonder noemenswaardig doelgevaar. Dee Bee probeerde de bakens te verzetten doch de lokale verdediging had weinig moeite om de bezoekende aanvallen in de kiem te smoren. Bij een van die aanvallen werd een glasheldere doelkans voor Dee Bee op onbegrijpelijke wijze gemist. De thuisploeg scoorde, via een fraai afstandsschot, de 2-0 en was de wedstrijd zo goed als gespeeld zodat het derde doelpunt enkel goed was voor de statistieken. Ruim verdiende winst voor Reunion Merxem tegen een onmondig Dee Bee welke wel dient gefeliciteerd te worden voor hun onverdroten inzet.