KONINKLIJKE ALGEMENE VERENIGING VAN VRIENDENCLUBS AFDELING VOETBAL ANTWERPEN
Ten Velde Van... - zaterdag 06 mei 2023

DE FINALES !

De beker van de Voorzitter

Panda - De Derden Helft  0-3 

Met 3 knappe doelpunten binnen het half uur was het snel duidelijk dat Panda geen partij was voor Den Derde Helft. Met vlotte combinaties werd de thuisploeg compleet onder druk gezet en kon daar weinig tegenover stellen. Na rust werd de wedstrijd wat ontsiert en diende de ref te regelmatig gefrusteerde spelers te sanctioneren met een gele kaart; Een dik verdiende overwinning van Den Derde Helft die ons beslist kon bekoren met hun uitstekende manier van voetballen.

De beker Ronald Van Bouwel

Sporting Neerland - Deurnese Turners  5-2

In de eersrte speelhelft namen beide teams een eerder afwachtende houding aan en noteerden we, langs beide zijden, een paar afstandsschoten die nipt naast gingen. Net voor de rust opende Deurnese Turners de score met een knap schot waartegen de thuisdoelman geen verhaal had (0-1). Na rust trok Sp. Neerland alle registers open want in no time wezen de bordjes 3-1. Deurnese Turners deed er alles aan om terug in de wedstrijd te geraken en slaagden daarin via een afstandschot vanop 30 meter (3-2). Sporting Neerland zette onmiddellijk daarna de kroon op het werk, met een rush vanop eigen helft die enig mooi werd omgezet (4-2) net voor affluiten werd nog een 5-de doelpunt gescoord wat voor de Verbondskampioen meteen de dubbel betekende. 

 

 

OP WEG NAAR DE FINALES !

Beker Ronald Van Bouwel

Spanning troef in de wedstrijd tussen Excelsior 81 en de Verbondskampioen Sporting Neerland, waarbij laatst genoemde slechts via een strafschop zich kon plaatsen voor de finale. Excelsior 81 bood prima weerwerk en was de betere ploeg tijdens de eerste helft en verdiende meer dan deze 1-2 nederlaag.

De andere halve finale tussen Deurnese Turners en Racing Gobi A was zeker geen triller gezien "den D.T" kon rusten bij een 3-0 voorsprong. Met nog 2 extra doelpunten na rust, zullen zij zeker hun tegenstrever het leven zuur maken.

Finale op vrijdag 5 mei om 21.00 uur

Beker van de Voorzitter

De Gaawe Leeuw werd gewogen en te licht bevonden in een pittige partij met de nodige gele kaarten en diende hun meerdere te herkennen in Den Derde Helft via een 1-6 score. Idem dito in de wedstrijd tussen Panda en Ruisbroek Next waarbij Panda zich op vrij gemakkelijke wijze een plaats naar de finale verzekerde. Wedstrijduitslag 5-1 met een prachtig doelpunt van de Ruisbroek boys...een lobbal vanop 40 meter netjes over de Panda doelman...knap werk !!

Finale op vrijdag 5 mei om 19.00 uur.

 

 

Beker van de Voorzitter

Bibamus - Sporting MXM  2-2

Het eerste kwartier was het kwartier van de gemiste doelkansen, tot op min.15 een flater in de lokale verdediging onherroepelijk werd afgestraft (0-1).
Nauwelijks 2 minuten later scoorden de bezoekers hun 2de doelpunt na een persoonlijke poging (0-2).
Bibamus, slechts met 10 valide spelers aan de aftrap, bleef niet bij de pakken zitten en scoorden, via een kopbal, de aansluitingstreffer. (min. 21 - 1-2).
Net voor rusten werd een vrije trap, vanop 20 meter, klasrijk in doel geschoten, wat de bordjes in evenwicht bracht (2-2). De tweede helft was een helft waarin niet speciaals kon genoteerd worden buiten het feit dat de 2 teams hoog scoorden in fairplay. Qua voetbalwaarde een wedstrijd om snel te vergeten.

Houtbeurs A - Watertoren  2-3

Gezien in de hoogste afdeling de verbondskampioen zo goed als zeker gekend is, ging onze aandacht uit naar de uiterst spannende strijd om het behoud. Houtbeurs (vorig seizoen nog vice-kampioen) en Watertoren (nog kampioen in '21) hadden de punten broodnodig om zich veilig te stellen. Aanvankelijk ging de partij gelijk op tot Houtbeurs met een krachtige kopbal de stand opende (16' - 1-0). Watertoren nam vanaf dan de wedstrijd in handen en het was verwonderlijk dat zij op achterstand de rust moesten ingaan. Een totaal ander beeld na de pauze want nauwelijks afgetrapt of de mannen van het Bornemse stelden gelijk (37' - 1-1). Houtbeurs had het moeilijk in de zone van de waarheid terwijl de bezoekers bij elke aanval voor gevaar zorgden. Het onvermijdelijke gebeurde via een snelle counter (55' - 1-2) zodat Houtbeurs nu risico's diende te nemen om alsnog op gelijke hoogte te komen. Watertoren kreeg nu ruimte en benutte die om, weeral via een snel uitgevoerde tegenaanval, hun derde doelpunt te scoren (61' - 1-3). De thuisploeg scoorde nog via een magistraal gegeven vrije trap (66' - 2-3)  en had nog enkele halve kansen die echter niet benut werden. Over de ganse partij beschouwd een terechte winnaar van een zeer sportief betwiste match. Met nog slechts 4 wedstrijden te gaan zijn er nog 5 (!!) clubs in strijd voor het behoud en is het verschil tussen de zesde en de tiende plaats slechts 2 punten !  Van spanning gesproken...!!

Bar Salon - Sporting Neerland  0-0

Een absolute topper in onze hoogste afdeling, twee teams die op een uiterst faire manier, met aanvallend voetbal trachten de wedstrijd te winnen. Tijdens de eerste 35 min. noteerden we twee glaszuivere doelkansen voor de thuisploeg die echter niet werden benut. Sporting Neerland was zeker niet de mindere partij en hadden met voorsprong de rust kunnen ingaan, doch ook zij konden een reuze kans niet verzilveren. De tweede helft was ook zeer aangenaam om volgen, beide teams kozen voluit voor de aanval en het was wachten op dat verlossende doelpunt. Dit kwam er echter niet zodat de bezoekers, met een toch wel geruststellende 9 punten voorsprong, de titel in hun bereik krijgen.  

Reunion Merxem - Nieuw Stabroek  3-2

Na een winterstoornis van sneeuw, ijs en (teveel) water waren we echt hongerig om nog eens een goeie wedstrijd bij te wonen. Het geluk was aan onze zijde want onze keuze was er "boenk" op ! De thuisploeg, 20 jaar lid in onze Federatie, kreeg de eerste doelkansen vanop links en scoorde het openingsdoelpunt na een kleine dekkingsfout in de bezoekende verdediging, (10' - 1-0). Nieuw Stabroek bleef niet bij de pakkken zitten doch slaagde er niet in om voor de rust te scoren. Na de thee (?) kwamen de bezoekers het best uit de kleedkamer. Een snelle tegenaanval werd perfect uitgevoerd (43' - 1-1) en via een terecht toegekende strafschop kwamen ze op voorsprong (46' - 1-2). Beide teams gingen volop voor de aanval met voldoende doelkansen wat de spanning ten top dreef. Bij een goed opgezette aanval werd de lokale spits door de bezoekende doelman foutief gestopt met de logische 11-meter die onhoudbaar werd omgezet (58' - 2-2). Met een magistrale lobbal vanop 20 meter scoorde Reunion de winnende treffer (64' - 3-2) van een partij voetbal die ons zeker kon bekoren. Stevige maar correcte duels, bij momenten zeer goed voetbal in een match waarin de scheidsrechter positief bij de pinken was.....echt een toffe wedstrijd !

Het Loo - An Sibhin  6-0

Na amper 2 minuten scoorde Het Loo de openingstreffer, hun spits kreeg de bal in de voet aangespeeld en ondanks een stevige rugdekking schoot hij knap vanuit de draai de bal tegen de netten. An Sibhin liet het hoofd niet hangen en deed er alles aan om de stand in evenwicht te brengen.Ondanks het feit zij bij momenten de betere waren slaagden zij er niet in om, buiten een paar halve kansen, de lokale verdediging onder druk te zetten. Na rust kregen we een totaal ander spelbeeld, de thuisploeg was nu heer en meester en speelde een moedig An Sibhin echt op een hoopje. Dat resulteerde finaal nog in 5 doelpunten allen van uitstekende makelij. Hoed af voor de An Sibhin boys die hun verdiende eerredder niet kregen want als de dwarsligger echt gaat dwarsliggen....

Eulegoem - Amber E  3-1

Een wedstrijd in drie delen.....tot minuut 20 was het een hopeloos gebeuren, echt holder de bolder voetbal, tot de Amber doelman een bal wou ontzetten, de bal wordt door een thuisaanvaller geblokkeerd en verdwijnt langzaam over de doellijn (1-0). Vanaf dat moment komt er meer schwung in de match, Amber E is met hun snelle spîtsen gevaarlijk op de tegenaanval en benut, net na rust, een foutje in de lokale verdediging om gelijk te maken (1-1). De wedstrijd is nu volledig open, beide teams gaan voluit voor de overwinning met de betere kansen voor Amber E. Tot driemaal toe verschijnen hun spitsen alleen voor doel maar dank zij het uitmuntend keeperswerk van de Eulegoem doelman blijft het bij dat enige doelpunt. Net voor affluiten kan de lokale spits op karakter door de Amber verdediging glippen en scoren (2-1). Nauwelijks afgetrapt of de thuisploeg scoorde nog een overbodig 3-de doelpunt. Een faire wedstrijd die alle kanten uit kon gaan maar als je de kansen niet benut dan.....Na afloop wedstrijd hadden we nog een zeer aangenaam gesprek met de scheids en de kapitein van Eulegoem. 

Vino - Panda  4-0

In 3de afdeling B stond de absolute topper op het programma : leider Panda op bezoek bij Vino, tweede in de rangschikking. Tot aan de rust was het zeker geen vertoning om warm van te worden en voelde de temperatuur, van slechts 3 graden, nog  kouder aan dan het in feite was. De thuisploeg probeerde het met technisch voetbal terwijl Panda de lange bal hanteerde. Het was wachten op de openingstreffer om de wedstrijd open te breken, wat gebeurde in min. 22. Een hoge bal voor het Panda doel werd door de bezoekende verdediging fout beoordeeld waardoor de Vino spits gemakkelijk de 1-0 mocht aantekenen. Na de rust scoorde Vino uit een terecht toegekende strafschop, waarbij de doelman van Panda met slechts geel werd besanctioneerd, de 2-0. Panda deed er nu alles aan om terug in de match te komen doch een attente Vino verdediging gaf geen krimp zodat de nul op het bord bleef. Misschien wel de mooiste aanval van de wedstrijd werd bekroond met een klasse doelpunt (3-0). De dwarsligger verhinderde Vino nog van een verder doelpunt maar met de hulp van flaterende en soms te rumoerige Panda doelman kwam dat 4-de doelpunt toch op het scorerbord. Een terechte winnaar, misschien wel met overdreven cijfers, maar dat zal Vino wel worst wezen, zij nemen nu de leiding over van Panda.

Houtbeurs A - Racing Gobi A  3-2

In een saaie eerste helft, met veel middenveldspel, scoorden de bezoekers de openingstreffer na een mistasten in de Houtbeurs verdediging (24' 0-1). Het jonge Houtbeurs bleef echter niet bij de pakken zitten, want scoorde net na de rust de gelijkmaker (37' 1-1). Racing Gobi A, niet bepaald in zijn beste doen, kwam toch terug op voorsprong (50' 1-2) na een persoonlijke poging van hun spits, die teveel ruimte kreeg en rustig mocht aanleggen net voor de 16 meter. Amper twee minuten later flaterde ditmaal de Racing Gobi verdediging en kreeg Houtbeurs A de gelijkmaker op een schoteltje aangeboden (52' 2-2). Net voor affluiten scoorde de thuisploeg de winning goal via een schitterend uitgevoerde counter (66' 3-2). Gelukkig was de 2-de helft aangenaam om volgen en gingen de 3 punten misschien wel terecht naar Houtbeurs A. 

Ruisbroek Next - Foxes Oxford  5-1

Het jeugdige Ruisbroek Next had helemaal geen moeite om de maat te nemen van de bezoekers. Met enkele knappe doelpunten was de wedstrijd in feite al gespeeld voor de rust. Na amper 6 minuten opende de thuisploeg de stand via een vlotte combinatie (1-0) waarop een snelle counter in min 18 de 2-0 werd aangetekend. Een flater in de bezoekende verdediging werd ongenadig afgestraft (3-0) en een terecht toegekende strafschop bracht in min. 24 de stand op 4-0. Foxes Oxford deed wat het kon en scoorde de eerredder, via een knappe kopbal, net voor rust (4-1). Nauwelijks de tweede helft op gang getrapt of de bezoekende doelman diende de bal uit zijn netten te halen na een tekorte terugspeelbal 5-1. Wat dan volgde was onuitgegeven, we noemen het dan maar een festival van de gemiste doelkansen zodat Foxes Oxford ontsnapte aan de dubbele cijfers. Respect voor beide teams en zeker voor de bezoekers die altijd op een uiterst faire wijze hun kansen hebben verdedigd !  

Chossel Sport - St. Jozef  0-3

Tijdens de eerste helft had de thuisploeg, de ongeslagen leider in 2A, het meeste balbezit centraal op het middenveld doch zonder St. Jozef echt onder druk te kunnen zetten. Geen enkele doelpoging, die naam waardig, diende genoteerd te worden. De bezoekers daarentegen waren efficienter, zij maakten slim gebruik van de ruimte waar kon, zodat de Chossel verdediging zeer attent diende te zijn. Na 7 min. werd een lichte twijfel in de Chossel verdediging afgestraft en een 5-tal minuten later redde de dwarsligger hen van een grotere achterstand. Dit alles resulteerde in een 0-1 stand bij de rust. Beide teams bleven voluit voor de aanval kiezen, wat het kijkstuk voor de neutrale bezoeker zeer aangenaam maakte.
St. Jozef scoorde het 2de doelpunt via een magistrale kopstoot na hoekschop en scoorde de 0-3 via een echt klasse doelpunt. We hadden het geluk van een uiterst faire partij goed voetbal te zien, vandaar onze felicitaties aan alle betrokken partijen ! Oh ja, blijkbaar diende de thuisploeg met een onuitgegeven elftal te spelen gezien een 5-tal basisspelers op weekend waren om te gaan vissen......hopelijk hebben zij wel iets gevangen.

Peuchemise - Kon. Antwerp Dealership  3-3

Onze aandacht ging naar 2de afdeling B, waar leider K. Antwerp Dealership op verplaatsing moest naar Peuchemise, 3de in de rangschikking. Na amper 5 min. scoorde Peuchemise de openingstreffer, een vrije trap vanop rechts, richting de verste paal, werd eenvoudig in doel omgezet door een attente spits (1-0). Veel vreugde had de thuisploeg er niet aan want amper 30 seconden later devieerde een afstandschot in doel en stonden de bordjes gelijk (1-1). De bezoekers namen dan, na een snelle inworp, de leiding (1-2) doch via een domme fout in het 16m gebied kwam de thuisploeg terug op gelijke hoogte (2-2). Voor rust trof Peuchemise nogmaals raak, via een hoekschop die perfect werd binnengekopt (3-2). Onmiddellijk na de herneming hielp de dwarsligger de bezoekers en bleef de spanning in de wedstrijd. Zeker toen Dealership, na een technisch hoogstandje, de verdiende gelijkmaker tegen de netten knalde (3-3). Het was een zeer aangename partij om volgen door beide teams die voluit hun kans gingen en geleid door een ref die de wedstrijd perfect aanvoelde ! 

De Brug - Wilgenhof  6-2

snel op voorsprong, via een onhoudbaar schot die in de verste kruising verdween (1-0). De Brug was heer en meester wat resulteerde in nog 3 doelpunten voor rust. Eerst via een knap uitgesponnen aanval (2-0), vervolgens met een knal van op afstand (3-0) om net voor rust - met de hulp van de bezoekende doelman - de 4-0 op het scorebord te brengen. Wilgenhof moest ook na rust de wet van de sterkste ondergaan en kon pas, bij een 6-0 stand, voor wat doelgevaar zorgen. Hun inzet werd finaal beloond met 2 tegentreffers wat de eindstand op een, voor hen, meer aanvaardbare 6-2 bracht. Respect voor beide teams die in onze Federatie in de meest positieve zin bekend zijn.   

Bloemschikkers - Atlas Copco  0-3

Op een schitterende grasmat diende Bloemschikkers partij te geven aan Atlas Copco en deed dit tijdens de eerste speelhelft met volledige overgave. Een schot vanop de rand van het 16 meter gebied was de plaatselijke doelman te machtig (0-1). Bloemschikkers probeerde alsnog de gelijkmaker te scoren maar buiten een doelrijke kans werd de bezoekende verdediging niet meer verontrust. Na de rust speelde Atlas Copco de bal goed rond en naarmate de tijd vorderde werd de thuisploeg toch meer in verdediging gedrukt. Een knal tegen de (bruine) dwarsligger was slechts een verwittiging want het onvermijdelijke gebeurde toch op het einde van de wedstrijd. Atlas Copco scoorde nog 2 doelpunten wat de enigszins overdreven einduitslag op 0-3 bracht. De thuisploeg verdiende wel een eerreddend doelpunt in deze wedstrijd waarin een paar brandjes door een goed leidende ref in de kiem werden gesmoord. Toch een bemerking voor Bloemschikkers, qua infrastructuur is er wel nog veel werk aan de winkel !!

Swinchester - Sporting Neerland  2-3

Swinchester die, als promovendus de leiding heeft in onze hoogste afdeling, kreeg het bezoek van Sporting Neerland, voorlopig derde in de rangschikking. In een gelijkopgaande eerste speelhelft kwamen de bezoekers omstreeks minuut 7 aan de leiding. Een inzenden vanop rechts mocht met het hoofd ongehinderd in doel verlengd worden (0-1). Swinchester bleef niet bij de pakken zitten en scoorde de gelijkmaker op een gelijkaardige manier, ditmaal via aan goed getrapte hoekschop (1-1). Een mistasten in de bezoekende verdediging gaf Swinchester de gelegenheid om met een 2-1 voorsprong de rust in te gaan. Sporting Neerland nam, vanaf aanvang 2-de speelhelft, de teugels in handen en kwam 2 minuten later op gelijke hoogte na een knap opgezette aanval (2-2). De bezoekers domineerden nu de match en dankzij enkele schitterende reddingen van de lokale portier bleef de spanning in de wedstrijd. Pas een 8-tal minuten voor affluiten diende hij zich gewonnen te geven en gingen de 3 punten, op basis van de 2-de speelhelft, verdiend naar Sporting Neerland. Ondanks de felle wind hebben beide teams er een aangename wedstrijd van gemaakt. Te onthouden is zeker de aanwinst van Swinchester in 1-ste afdeling en de laatste vervanging bij Sporting Neerland, ik bedoel een speler vervangen door ti-ta tovenaar, echt bangelijk goed !!    

Airconsult - Kloosterstraat B  2-2

Een echte Bornemse derby tussen twee teams met een diverse speelstijl, de thuisploeg met technisch voetbal en de bezoekers volledig op inzet en karakter. Nauwelijks 4 minuten gespeeld en de dwarsligger moest Airconsult al een helpende hand toesteken. De bezoekers (??) dwongen nog twee prachtige doelkansen af, de eerste werd door overhaasting gemist terwijl de tweede in doel werd omgezet, doch door een goed leidende ref terecht werd afgekeurd wegens buiitenspel. Niettegenstaande Kloosterstraat B na rust onder druk werd gezet, slaagden ze er toch in om te scoren. Een aandringende spits kon - tot 2x toe - de bal heroveren om dan rustig de 0-1 op het bord te brengen. Concentratie verlies was misschien de oorzaak dat de thuisploeg vrij snel kon gelijkmaken, daarbij geholpen via een afgeweken schot (1-1). Een 10-tal minuten voor affluiten scoorde Airconsult zich terug op voorsprong via een hard schot vanop de rechthoek (2-1). De bezoekers - die in feite thuis speelden - bleven niet bij de pakken zitten. Op een knap aangeven kreeg hun spits vrije doorgang en scoorde de welverdiende gelijkmaker (2-2). Een van de betere derby's, ook gezien door een tevreden voorzitter van onze Federatie !