KONINKLIJKE ALGEMENE VERENIGING VAN VRIENDENCLUBS AFDELING VOETBAL ANTWERPEN
Ten Velde Van... - maandag 20 september 2021

 

Sporting Neerland - Amber A 2-2

Op een prachtige grasmat waren wij getuige van een aangename wedstrijd. Beide teams predikten aanvallend voetbal met mooie combinaties op het middenveld,wat resulteerde in de openings treffer via een uitgesponnen aanval van de thuisploeg (1-0). Amber bleef niet bij de pakken zitten en scoorde enkele minuten later de gelijkmaker, een persoonlijke poging van hun spits werd onhoudbaar bekroond (1-1). Na rust kregen we hetzelfde spelbeeld, beide teams gingen voluit in de aanval doch het was pas via een scherp gegeven hoekschop dat Amber de leiding nam (1-2). Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg Sporting Neerland het wat moeilijker en het was pas dank zij de medewerking van hun tegenstrevers dat zij alsnog een punt uit de brand konden slepen. Een slecht ontzetten van Amber kwam pardoes in de voeten van de lokale spits die het geschenk in dank aanvaarde (2-2). Net voor affluiten miste Amber nog een dot van een kans zodat het gelijkspel misschien wel de juiste weergave van de wedstrijd was. Opvallend was enerzijds weeral de uiterst faire houding van alle betrokkenen maar ook het correct leiden van de scheidsrechter van dienst. ( Wat een paar schelllekes buikspek minder kan doen hé ) 

Volba - Het Loo  2-2

Een samenvatting maken van deze wedstrijd is in feite "poepsimpel". Volba, 35 minuten de betere van Het Loo, kon de bezoekende doelman niet aan het werk zetten. Slechts één schot diende hij te pareren en deed dit dan ook met verve. Het Loo was echt onmondig en kwam slechts eenmaal voor doel, een inzenden vanop rechts werd in doel gewerkt 0-1 en meteen rusten. De thuisploeg kwam sterk uit de kleedkamer en scoorde, met een heerlijk schot vanop de 16, de verdiende gelijkmaker. Het Loo werd nu helemaal in verdrukking gespeeld en onder impuls van een jeugdige middenvelder volgde de ene doelkans na de andere. Dat slechts een ervan kon benut worden (2-1) zou het voor Volba nog zuur opbreken. In de slotminuut - en weeral na het missen van een ongelooflijke doelkans - scoorde Het Loo alsnog de gelijkmaker .... van efficientie gesproken ! Het Loo speelde een bar slechte wedstrijd (sorry boys) terwijl de promovendus bij momenten echt mooi voetbal bracht in deze zeer fair betwiste wedstrijd.

Watertoren - Kloosterstraat  3-0

Deze "slag om Bornem" was een aangename wedstrtijd om volgen en werd verdiend gewonnen door de thuisploeg. Veel middenveld spel met harde doch faire duels bracht vooreerst geen doelgevaar met zich. Pas in min. 26 werd het eerste doelschot, die naam waardig, genoteerd. Een vrije trap voor foutief (??) ingrijpen van  een bezoekende verdediger werd met het hoofd knap omgezet maar voor vermeend buitenspel (??) afgekeurd door een rustige en goed leidende scheidsrechter. In blessure tijd werd een bal - via de dwarsligger - in de rebound knap hernomen 1-0 en onmiddellijk rusten geblazen. Pas hernomen of via een hoekschop mocht een volledig vrijstaande lokale spits met het hoofd .de 2-0 aantekenen. Watertoren was nu heer en meester, zeker wanneer een misverstand à la Club Brugge de 3-0 mocht aangetekend worden. Kloosterstraat verweerde zich fel maar was echt niet opgewassen tegen een Watertoren die de wedstrijd rustig uitspeelde. De lokale doelman claimde dat hij slechts 2 ballen had moeten pakken maar uit wel ingelichte bron blijkt dat rekenen niet bepaald zijn sterkste wapen is, waarvan acte !

The D-C Boys - Houtbeurs B  4-1

Eindelijk terug actief na een veel te lange periode van inactiviteit, iedereen hongerig om op zaterdagnamiddag terug tegen  het "balleke" te trappen. We waren getuige van de openingswedstrijd tussen The DC Boys en Houtbeurs B. Op een prachtige grasmat dienden we niet lang te wachten op het eerste doelpunt, een goed getrapte hoekschop werd door de lokale spits knap in doel verwerkt, 1-0. De bezoekers - met slechts 10 valide spelers aan de start - scoorden de gelijkmaker eveneens op hoekschop, 1-1 na 9 minuten. De DC- Boys waren meester op het midddenveld en konden dat pas verzilveren op 5 minuten van de rust. Van 1-1 werden de bezoekers met 4-1 de rust ingestuurd !!  De tweede speelhelft bracht niet wat we hadden verwacht. De thuisploeg had meer oog op de beslissingen van de scheidsrechter want bij bijna elke beslissing van de ref was er commentaar, zeker wanneer een doorgebroken Houtbeurs speler foutief werd gestuit met rood en uitsluiting tot gevolg. Na de tumult werd de brave man helemaal de huid volgescholden wat uiteraard niet bevorderlijk was voor de sfeer op en naast het veld. Net voor affluiten werd de thuisploeg tot 9 herleid via 2 gele kaarten met de uitsluiting tengevolge. Respect voor Houtbeurs B voor hun inzet en wat de thuisploeg betreft.....onbegrijpelijk dat bij een 4-1 score dergelijke mentaliteit boven het voetballen gaat !!