KONINKLIJKE ALGEMENE VERENIGING VAN VRIENDENCLUBS AFDELING VOETBAL ANTWERPEN
Ten Velde Van... - zondag 23 januari 2022

An Sibhin - Antwerp Boys  1-3

In 3B, diende leider Antwerp Boys partij te geven aan An Sibhin, hun directe achtervolger. Het werd een moeizame zege voor de leider met slechts 10 valide spelers aan de aftrap.
An Sibhin opende de partij met een knap doelpunt, na een combinatie werd hun spits afgezonderd voor doel gebracht welke zonder aarzelen de score opende 1-0. De bezoekers bleven echter niet bij de pakken zitten en scoorden 2 fantastische doelpunten. Het eerste via een vrije trap schuin links voor doel, staalhard verdween de bal in de verste
winkelhaak : 1-1 en even later een schot vanop afstand in dezelfde winkelhaak 1-2.
Tijdens de 2de speelhelft noteerden we nog een derde doelpunt voor de bezoekers en verwoede pogingen van An Sibhin om alsnog een aansluitingstreffer te scoren, doch steeds
zonder succes. Met 9 punten voorsprong en een wedstrijd minder gespeeld zien wij Antwerp Boys volgend seizoen graag terug in 2de afdeling.

 

The DC-Boys - Voorced  2-0

Tijdens de eerste wedstrijdhelft hadden de bezoekers het overwicht en werd de lokale portier slechts eenmaal aan het werk gezet. Een rechtstreekse vrije trap,vanop 25 meter, werd door hem klasrijk gestopt zodat de nul op het bord bleef. De thuisploeg stelde daar enkele klasse flitsen tegenover doch ook zonder gevolg zodat de wedstrijd "gesloten" bleef. Net voor rust kwamen de D-C Boys onverwacht op voorsprong, een afgeweken bal kwam in de voeten van hun spits terecht welke niet talmde en de 1-0 op het bord bracht. Na rust was Voorced heer en meester doch de uitstekend georganiseerde verdediging van de thuisploeg gaf geen krimp. In tegendeel zelfs, net voor affluiten gebeurde net het zelfde als bij het eerste doelpunt en scoorde de thuisploeg de 2-0. We waren getuige van een wedstrijd met soms heel goed voetbal, stevig in de tackles doch altijd op een faire manier, zodat de goed leidende ref, uitstekend bijgestaan door zijn 2 assistenten slechts 1 gele kaart diende te trekken. Na afloop wedstrijd hadden we nog een aangenaam gesprek met betrokken partijen zodat deze avondwedstrijd op een aangename manier werd afgesloten.

 

Kloosterstraat B - De Klinkaert  1-2

Ondanks echt winterse omstandigheden, bij slechts +3° C en een felle noordenwind, hebben de 22 acteurs er een aangename wedstrijd van gemaakt. In het aanvangskwartier was het dankzij de lokale portier dat de nul op het bord bleef. Een 3-tal open doelkansen van De Klinkaert werden op sublieme wijze gestopt tot plots, bij het uittrappen van de bal, hij zich bezeerde en met een serieuze liesbreuk het veld diende te verlaten. Bij de eerstvolgende doelpoging van de bezoekers verkeek de vervangende doelman zich en werd de nul van het bord geveegd : 0-1. Kloosterstraat kreeg daarna verschillende open doelkansen doch slaagden er niet om om er één van te verzilveren. Na de pauze werd de stand verdiend in evenwicht gebracht, een hoekschop werd met het hoofd omgezet : 1-1.
Finaal ging de winst naar de bezoekers via een doelpunt met misschien wel een buitenspel geurtje, de goed leidende ref van dienst keurde het doelpunt goed en aangezien er geen VAR tussenkomst kwam gingen de 3 punten naar Reet. Na afloop wedstrijd, het festival van de gemiste doelkansen, werd er uiteraard nog nagepraat en de traditionele pint werd vervangen door een smaakvol en vooral warm soepke.....ééntje maar natuurlijk !   

 Klinkaert - FC V.B. 5-1

Amper afgetrapt of VB scoorde via een terecht toegekende strafschop, 0-1. Een 10-tal minuten later diende de wedstrijd tijdelijk stopgezet te worden. Een speler van de thuisploeg bezeerde zich aan de knie en diende per ziekenwagen afgevoerd te worden voor verdere verzorging. Na een 20-tal minuten kon de wedstrijd hervat worden en diende VB nog voor rust drie doelpunten te slikken. De gelijkmaker, met een fel buitenspelgeurtje, gevolgd door een strafschopdoelpunt en finaal nog een 3-de doelpunt na een vrij verwarde faze. Ondertussen waren er diverse opstootjes geweest waarbij telkens een bepaalde speler van De Klinkaert de hoofdrol opeiste door zich arrogant aan te stellen en zelfs door zijn eigen teamgenoten diende gekalmeerd te worden. Na rust speelde VB zijn betere periode en verdiende het de aansluitingstreffer te scoren doch het was de thuisploeg die, via goed uitgespeelde counters, de 5-1 eindstand op het bord brachten. Onmiddellijk na het eindsignaal kwam onze "vedet" terug op de proppen en vond hij het nodig om de bezoekers uit te dagen maar dankzij spelers en begeleiders - die wel hun verstand gebruikten - kon verder onheil voorkomen worden.....wordt vervolgd !!

Molly Blooms A - Airconsult  0-4

Na amper 5 min. scoren de bezoekers de openingstreffer. Een snelle uitbraak brengt de Airconsult spits alleen voor doel en met een plaatsbal klopt hij de Molly Blooms doelman, 0-1.De bezoekers krijgen dan de hulp van de thuisploeg, een inzenden vanop rechts wordt door een verdediger in eigen doel gewerkt (2-0) en een 10-tal minuten voor rust mag een bezoeker vanop de middenlijn alleen op doel gaan en brengt de stand op 0-3. Molly Blooms, de evenknie van de bezoekers tot aan de 16 meter, krijgt toch ook een paar glasheldere doelkansen. De eerste nipt naast de doelpaal, de tweede wordt door de bezoekende doelman klasrijk gestopt. De tweede speelhelft is kort samen te vatten, doorlopend balbezit van Molly Blooms echter zonder een welverdiende eerredder te scoren. Het is integendeel  Airconsult die de thuisploeg nog opzadelde met een 4-de. van efficientie gesproken; Een tochwat overdreven eindresultaat, maar dat zal voor Airconsult een worst wezen. Een spijtig voorval bij de thuisploeg, bij een ongelukkige val diende een verdediger met een dubbele polsbreuk vervangen te worden. Wij wensen hem een voorspoedige genezing !

 

Ten velde in het herfstverlof !

Met nauwelijks een twintigtal wedstrijden op het programma van 30 oktober, waren we getuige van de wedstrijd Het Loo tegen Houtbeurs A.  Met een snelle opener door de bezoekers waren de verwachtingen dat we regelrecht naar een doelpunten festival zouden gaan, zeker nadat Houtbeurs een 10-tal minuten later nummer twee tegen de netten knalde.Voorlopig bleef het daarbij mede dank zij het voortreffelijk weerwerk van de hekkensluiter en een vleugje nonchalance bij de bezoekers. Na rust bleef Houtbeurs de wet dicteren, scoorden nog een knap 3-de doelpunt wat meteen de eindscore betekende. Een gemakkelijke zege voor een technisch sterk acterend Houtbeurs tegen Het Loo dat ons in positieve zin verbaasde. Als einde van de herfstvakantie keken we, op 6 november, met belangstelling naar de wedstrijd Gooma-Den Derden Helft. Een aangename wedstrijd waarin beide partijen voluit gingen voor de overwinning. Na een gelijkopgaande eerste helft met doelkansen voor beide teams, waren het de bezoekers die, na een flater in de lokale verdediging, met 0-1 de rust bereikten. In de tweede helft moest Gooma nog drie doelpunten slikken wat uiteindelijk een fel overdreven score van 0-4 betekende. En den derden helft vraagt U zich misschien af.....deed ons veel terugdenken aan vroeger, toen een derden helft nog echt bestond en mocht !!

Focus - The Magnificent 7

Onze aandacht ging vorige zaterdag naar de ontmoeting tussen twee nieuwe clubs. Focus met huishaven in Puurs en The Magnificent 7 uit Kapellen.Nauwelijks afgetrapt of de bezoekers dienden al een achterstand op te halen, Focus scoorde de openingstreffer na 3 minuten via een grondscherend schot van net buiten de grote rechthoek. Vrij snel kwam hun tweede doelpunt er via een strafschop, onhoudbaar omgezet. Op het kwartier diende TM7 nog een 3-de doelpunt te incasseren maar konden, net voor de rust, de nul van het bord trappen. De rest van het verhaal was een opsomming van doelpunten telkens op counters via de snelle spitsen van Focus. De bezoekers speelden een betere 2-de helft en hadden wel echt mogelijkgheden om meer dan 2 doelpunten te scoren. Finaal een verdiende overwinning van Focus, zij het met enigszins overdreven cijfers, tegen het team uit Kapellen.

Watertoren - Racing Gobi A  2-8

Met slechts 7 wedstrijden achter de rug, kan men nu toch reeds spreken van een echte topwedstrijd. Bij winst kan Watertoren zijn voorsprong op achtervolger Racing Gobi A tot 4 punten uitbreiden maar evenzo, bij verlies, de koppositie aan Racing Gobi laten. In het aanvangskwartier waren beide teams aan elkaar gewaagd tot, omstreeks minuut 16, Racing Gobi A de stand opende. Via een afstandschot van net buiten de middencirkel verdween de bal in de winkelhaak 0-1. Watertoren kreeg, buiten een paar halve doelkansen, toch een uitstekende mogelijkheid tot de gelijkmaker maar miste ook deze doelrijpe kans. Vijf minuten voor rust werd de thuisploeg met de neus op de feiten geduwd. Twee glasheldere counters werden klasrijk omgezet in evenveel doelpunten zodat met 0-3 diende gerust te worden. Wat de tweede speelhelft betreft kunnen we kort zijn. De bezoekers scoorden nog 5 doelpunten, de ene al mooier dan de andere. Een vrije trap, schitterend omgezet, enkele counters waarbij de lokale verdediging zoek werd gespeeld en als kers op de Racing Gobitaart een prachtige lobbal als afsluiter. Watertoren kon er slechts 2 doelpunten tegenover plaatsen en werd in alle onderdelen van het voetbal gewoon overklast. Een magere troost voor de thuisploeg.....ze verloren slechts 3 punten. Na afloop wedstrijd hadden we nog enkele aangename gesprekken met beide teams waarbij ons het nieuwe Racing Gobi A toch heeft gecharmeerd !

Deurnese Turners - Club BP  4-3

Club BP nam tijdens het eerste kwartier het initiatief in handen en opende, na een vlotte aanval, de score (0-1). Nadat eerst nog een doelpunt van de thuisploeg terecht werd afgekeurd, kwam Deurnese Turners dan toch op gelijke hoogte via een persoonlijke poging  (1-1). Onmiddellijk na rust kwamen de bezoekers terug aan de leiding nadat een hoekschop niet voldoende werd weggewerkt (1-2). Op een identieke fase kwam de thuisploeg, enkele minuten later, terug op gelijke hoogte (2-2) maar wanneer Club BP een strafschop omzette (2-3) was de thuisploeg terug op achtervolgen aangewezen. Via hun balvaardige spitsen bleef de winst uiteindelijk toch in Deurne. Een 3-tal minuten voor affluiten werd de 3-3 genoteerd en in de allerlaatste minuut werd de winst voor de thuisploeg vastgelegd via een knap omgezette 11 meter. Een gelijkspel had misschien de juiste weergave geweest maar daar zal "den DT" niet van wakker liggen denk ik.

Cabina de peaje - Wilgenhof  (2-5)

De bezoekers namen van bij de aanvang het initiatief, doch bij de eerste tegenaanval scoorde de thuisploeg een knap doelpunt (1-0).Lang konden ze er echter niet van genieten want nauwelijks enkele minuten later werd de gelijkmaker al gescoord. Door het technisch vernuft en de snelheid van uitvoering werd de thuisverdediging meermaals uit verband gespeeld wat resulteerde en enkele knappe doelpunten, rust 1-4 en wedstrijd gespeeld natuurlijk. Na de pauze kwam de thuisploeg bij momenten goed uit de verf en scoorden ze, via een prachtige lobbal vanop 25 meter, misschien wel het mooiste doelpunt van de partij. Wilgenhof scoorde nog een 5-de doelpunt na balverlies in de lokale verdediging. De thuisploeg verdiend een dikke pluim voor de wijze waarop zij steeds in hun kansen bleven geloven, terwijl de bezoekers bevestigden wat wij vorige week reeds hadden opgemerkt .....een titelkandidaat !   

Wilgenhof - TC Brabo (0-1)

Van bij de aanvang was het duidelijk dat beide teams een andere speelwijze hanteerden. De bezoekers met verzorgde combinaties op het middenveld terwijl Wilgenhof steeds de ruimte gebruikte om hun snelle spitsen in stelling te brengen. Dat er diende gerust te worden met een brilscore was te wijten aan een schitterende redding van de TC Brabo doelman die met een uitzonderlijke reflex een doelpunt verhinderde enerzijds en een prachtige volley van de Wilgenhof spits die dwarsligger op zijn weg vond anderzijds. Na de verfrissing werd de nul dan toch van het bord getrapt, na een lichte aarzelling in de Wilgenhof defensie verdween de bal tergend langzaam over de doellijn 0-1. Wilgenhof deed er alles aan om alsnog een verdiende gelijkmaker te scoren en kreeg ook de gelegenheid via een strafschop die echter door de bezoekende doelman klasrijk werd gestopt. Een aangenaam kijkstuk tussen twee teams die - op basis van deze wedstrijd - beslist in aanmerking komen om volgend seizoen in de hogere reeks post te vatten.  

Sporting Neerland - Amber A (2-2)

Op een prachtige grasmat waren wij getuige van een aangename wedstrijd. Beide teams predikten aanvallend voetbal met mooie combinaties op het middenveld,wat resulteerde in de openings treffer via een uitgesponnen aanval van de thuisploeg (1-0). Amber bleef niet bij de pakken zitten en scoorde enkele minuten later de gelijkmaker, een persoonlijke poging van hun spits werd onhoudbaar bekroond (1-1). Na rust kregen we hetzelfde spelbeeld, beide teams gingen voluit in de aanval doch het was pas via een scherp gegeven hoekschop dat Amber de leiding nam (1-2). Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg Sporting Neerland het wat moeilijker en het was pas dank zij de medewerking van hun tegenstrevers dat zij alsnog een punt uit de brand konden slepen. Een slecht ontzetten van Amber kwam pardoes in de voeten van de lokale spits die het geschenk in dank aanvaarde (2-2). Net voor affluiten miste Amber nog een dot van een kans zodat het gelijkspel misschien wel de juiste weergave van de wedstrijd was. Opvallend was enerzijds weeral de uiterst faire houding van alle betrokkenen maar ook het correct leiden van de scheidsrechter van dienst. ( Wat een paar schelllekes buikspek minder kan doen hé ) 

Volba - Het Loo  (2-2)

Een samenvatting maken van deze wedstrijd is in feite "poepsimpel". Volba, 35 minuten de betere van Het Loo, kon de bezoekende doelman niet aan het werk zetten. Slechts één schot diende hij te pareren en deed dit dan ook met verve. Het Loo was echt onmondig en kwam slechts eenmaal voor doel, een inzenden vanop rechts werd in doel gewerkt 0-1 en meteen rusten. De thuisploeg kwam sterk uit de kleedkamer en scoorde, met een heerlijk schot vanop de 16, de verdiende gelijkmaker. Het Loo werd nu helemaal in verdrukking gespeeld en onder impuls van een jeugdige middenvelder volgde de ene doelkans na de andere. Dat slechts een ervan kon benut worden (2-1) zou het voor Volba nog zuur opbreken. In de slotminuut - en weeral na het missen van een ongelooflijke doelkans - scoorde Het Loo alsnog de gelijkmaker .... van efficientie gesproken ! Het Loo speelde een bar slechte wedstrijd (sorry boys) terwijl de promovendus bij momenten echt mooi voetbal bracht in deze zeer fair betwiste wedstrijd.

Watertoren - Kloosterstraat  (3-0)

Deze "slag om Bornem" was een aangename wedstrtijd om volgen en werd verdiend gewonnen door de thuisploeg. Veel middenveld spel met harde doch faire duels bracht vooreerst geen doelgevaar met zich. Pas in min. 26 werd het eerste doelschot, die naam waardig, genoteerd. Een vrije trap voor foutief (??) ingrijpen van  een bezoekende verdediger werd met het hoofd knap omgezet maar voor vermeend buitenspel (??) afgekeurd door een rustige en goed leidende scheidsrechter. In blessure tijd werd een bal - via de dwarsligger - in de rebound knap hernomen 1-0 en onmiddellijk rusten geblazen. Pas hernomen of via een hoekschop mocht een volledig vrijstaande lokale spits met het hoofd .de 2-0 aantekenen. Watertoren was nu heer en meester, zeker wanneer een misverstand à la Club Brugge de 3-0 mocht aangetekend worden. Kloosterstraat verweerde zich fel maar was echt niet opgewassen tegen een Watertoren die de wedstrijd rustig uitspeelde. De lokale doelman claimde dat hij slechts 2 ballen had moeten pakken maar uit wel ingelichte bron blijkt dat rekenen niet bepaald zijn sterkste wapen is, waarvan acte !

The D-C Boys - Houtbeurs B  (4-1)

Eindelijk terug actief na een veel te lange periode van inactiviteit, iedereen hongerig om op zaterdagnamiddag terug tegen  het "balleke" te trappen. We waren getuige van de openingswedstrijd tussen The DC Boys en Houtbeurs B. Op een prachtige grasmat dienden we niet lang te wachten op het eerste doelpunt, een goed getrapte hoekschop werd door de lokale spits knap in doel verwerkt, 1-0. De bezoekers - met slechts 10 valide spelers aan de start - scoorden de gelijkmaker eveneens op hoekschop, 1-1 na 9 minuten. De DC- Boys waren meester op het midddenveld en konden dat pas verzilveren op 5 minuten van de rust. Van 1-1 werden de bezoekers met 4-1 de rust ingestuurd !!  De tweede speelhelft bracht niet wat we hadden verwacht. De thuisploeg had meer oog op de beslissingen van de scheidsrechter want bij bijna elke beslissing van de ref was er commentaar, zeker wanneer een doorgebroken Houtbeurs speler foutief werd gestuit met rood en uitsluiting tot gevolg. Na de tumult werd de brave man helemaal de huid volgescholden wat uiteraard niet bevorderlijk was voor de sfeer op en naast het veld. Net voor affluiten werd de thuisploeg tot 9 herleid via 2 gele kaarten met de uitsluiting tengevolge. Respect voor Houtbeurs B voor hun inzet en wat de thuisploeg betreft.....onbegrijpelijk dat bij een 4-1 score dergelijke mentaliteit boven het voetballen gaat !!