KONINKLIJKE ALGEMENE VERENIGING VAN VRIENDENCLUBS AFDELING VOETBAL ANTWERPEN
Ten Velde Van... - zondag 11 februari 2024

Benne 1980 B - Rooienhoek  1-9

Toen Rooienhoek na 11 minuten de stand opende hadden ze reeds twee open doelkansen niet benut en had de dwarsligger de thuisploeg een handje geholpen. Rooienhoek benutte elke meter van het A-veld van Ternesse en liet Benne geen kans om in de wedstrijd te komen. De snelheid van uitvoering samen met het technisch vernuft van de bezoekers werd Benne te machtig zodat bij de rust een niet eens overdreven 1-4 cijfers op het bord stond. Te onthouden waren zeker enkele knappe doelpunten, zoals een streep vanop 25 meter in de winkelhaak. Benne verweerde zich met de moed der wanhoop en mocht ook een doelpunt noteren, zij het dan gescoord door een bezoekende verdediger. 
In het tweede gedeelte van de wedstrijd, voor zover die er nog was, noteerden we nog enkele flitsende doelpunten van de bezoekers wat finaal de eindscore op net geen 10 doelpunten bracht voor Rooienhoek.

Racing Gobi A  -  AC De Heide  2-4

Van bij de aanvang werd er door beide teams aanvallend voetbal gespeeld, wat direct resulteerde in enkele spannende wedstrijdmomenten. Omstreeks het kwartier werd de thuisploeg door het doelkader geholpen en bleef de nul op het bord mede door een schitterende reflex van hun doelman. Racing Gobi was technisch de betere van hun tegenstanders wat resulteerde in twee doelpunten. In min. 20 werd een kleine dekkingsfout aan de tweede paal genadeloos afgestraft (1-0), terwijl enkele minuten later de lokale spits een schitterend doelpunt scoorde. Controle met de borst en in de draai de bal staalhard in doel trappen (2-0).

AC De Heide liet zich niet onbetuigd en voetbalde enkele kansen bij elkaar en kon pas, net voor rusten, één ervan verzilveren (2-1 ).

Na de rust was het AC De Heide die de touwtjes in handen nam, baas werd op het middenveld en via een knap vluchtschot de verdiende gelijkmaker scoorde (2-2). Racing Gobi moest in het laatste kwartier zijn meerdere erkennen en werd in min 63 volledig uit verband gespeeld met de winnende treffer tot resultaat. Enkele minuten later werd de eindscore, via een terecht toegekende 11 meter, bereikt van een wedstrijd die zeer aangenaam om volgen was.    

Brik Pele - Benne A  4-0

Hoe snel kan een doelpunt gemaakt worden, het antwoord is heel snel, want nauwelijks afgetrapt of binnen de 60 seconden kon de bezoekende doelman de bal uit zijn netten halen.Een hoge center voor doel, weggewerkt door de verdediging. De rebound werd in een tijd op de slof genomen en de 1-0 stond op het bord.! Benne herstelde zich van deze opdoffer maar trof de doelpaal op weg naar de gelijkmaker. Dat de 1-0 ook de ruststand werd, was voornamelijk te danken aan enkele knappe reddingen van de Benne doelman. Na de pauze werd een dekkingsfout in de bezoekende verdediging genadeloos afgestraft via een heerlijke lobbal (2-0) om vervolgens via een knal van buiten de 16 meter de 3-0 aan te tekenen. Het 4-de doelpunt was misschien wel het mooiste, na een vlotte combinatie werd de eindstand bereikt (4-0) in een toch wel aangename match om volgen. Een vlotte overwinning van de thuisploeg, met een enigszins overdreven score, tegen een moedig Benne die in feite nooit onderlag qua spel, maar afgerekend werd door een efficient Brik Pele.  

Belle Vue - Schonenberg  0-0

Wij waren getuige van een spannende wedstrijd waarin aanvallen wel degelijk aan de orde was. Beide teams gingen volop hun kans doch slaagden er niet in om te scoren, Schonenberg trof 2 maal de dwarsligger terwijl Belle Vue een strafschop zag gestopt worden door de bezoekende doelman. Naarmate de wedstrijd vorderde werd het duidelijk dat de maker van een doelpunt wel eens de winnaar van de wedstrijd zou zijn. Jammer genoeg bleven de talrijk opgekomen toeschouwers op hun honger zitten en deelden beide teams de punten. Een juiste uitslag en qua fairplay 10 op 10 ! De absolute uitblinker was de ref van dienst die graag de felicitaties van beide ploegen in ontvangst nam, knap werk !! 

Houtbeurs - Bar Salon  0-0

In een gelijk opgaande eerste helft dienden geen noemenswaardige acties genoteerd te worden met uitzondering van een open doelkans voor de thuisploeg. Na een goed opgezette aanval werd de lokale spits afgezonderd voor doel, doch zijn poging werd door de Bar Salon doelman gestuit. Na rust een idem dito spelbeeld waarin pas, tijdens het laatse kwartier, de leider wat druk kon zetten op de Houtbeurs verdediging. Scoren was er vandaag niet bij zodat beide teams met dit gelijkspel vrede moesten nemen en dit na een uiterst fair betwiste partij.

Watertoren - Sava A  1-1

De eerste helft was zeer aangenaam om volgen, met bij momenten uitstekend voetbal van beide teams. Na een gelijkopgaand aanvangskwartier miste de thuisploeg een open doelkans en ook Sava A kwam dan niet scoren en zag een knal van buiten de 16 meter tegen de dwarsligger gaan. Na de drinkpauze een idem spelbeeld tot net voor rust Watertoren de 1-0 op het bord bracht. Na een knappe aanval werd de lokale spits alleen voor doel gebracht en ijzig kalm benutte hij deze doelkans. De tweede speelhelft, was in feite een kopie van de eerste helft. Sava A scoorde de verdiende gelijkmaker op identieke wijze als hun tegenstrever. Watertoren trapte ook tegen de deklat, Sava A miste ook nog een supergrote doelkans. Tot daar het positieve. Spijtig genoeg werden, door enkele dubieuze beslissingen, de gemoederen wat verhit.
Gelukkig bleef het alleen bij het verbale. 

De Bruurs - FC V.B. 8-0

Een verslag maken van een gebeurtenis is in principe poepsimpel, maar wat als er in feite weinig of niks te vermelden valt ? Of toch, VB met slechts 10 valide spelers aan de aftrap en op het kwartier al 2-0 achter, dat werd mij aan de rust door de ref gemeldt. Was het de warmte of wat dan ook, mijn GPS stuurde mij eerst naar de andere kant van Boom richting de hockey velden. Vandaar dat ik pas omstreeks minuut 16 ter plekke kwam.en toch nog getuige was van 2 doelpunten wat de ruststand op 4-0 bracht. Als dan bij de rust de bezoekers nog slechts met 9 spelers verder kunnen dan kan U al wel begrijpen dat er vanaf minuut 36 niets noemenswaardig te noteren viel. In deze verzengende hitte scoorde De Bruurs nog 4 doelpunten, of waren het er 5, wat deed het er nog aan toe ? Respect voor alle spelers en in het bijzonder voor de doelman van de bezoekers die meer dan de dubbele cijfers uit zijn netten hield. Wat zal die eerste pint gesmaakt hebben, schol mannen !

Racing Gobi A - Club BP  3-0

Het werd een aangename opener van het nieuwe seizoen tussen twee teams die vol overgave hun kans gingen om de wedstrijd te winnen. Reeds na 5 minuten hadden de bezoekers een uitstekende gelegenheid om de score te openen doch hun poging strandde op de doelpaal. De thuisploeg deed het dan iets beter want omstreeks het kwartier werd het 1-0. Een knap opgezette aanval zonderde de locale spits alleen voor doel af welke deze kans ten volle benutte.
Net voor de rust kon Club BP de stand in evenwicht brengen doch ook nu werd deze doelkans op onbegrijpelijke wijze gemist. Racing Gobi kwam het beste uit de kleedkamer en benutte ten volle het soms onnodig balverlies van Club BP.
Eerst werd, met een heerlijke lobbal, de 2-0 op het bord gebracht om dan, met een fijn stiftertje de wedstrijd te beëindigen.
Finaal een aangename wedstrijd om volgen tussen twee teams die respect hadden voor elkaar ook tegenover de ref van dienst die zich perfect manifesteerde.......een leuk begin van het seizoen 23/24 !!