KONINKLIJKE ALGEMENE VERENIGING VAN VRIENDENCLUBS AFDELING VOETBAL ANTWERPEN
Ten Velde - maandag 16 september 2019

14/09 Pagode - Dodeka  2-0

Op een schitterend speelveld en bij een heerlijk voetbalweertje gaf Pagode de indruk van een gemakkelijke zege op te kunnen tekenen. Immers waren hun tegenstrevers slechts met 9 valide spelers aanwezig. De eerste helft was uiteraard volledig in het voordeel van de thuisploeg doch een secuur verdedigend Dodeka hield knap stand en kwam, bij een snelle counter, ei zo na aan de openingstreffer. Een schitterend afstandsschot werd door de Pagode doelman op sublieme wijze uit de winkelhaak gehaald. De thuisploeg vond dan toch de weg naar de netten, na een klein misverstand in de bezoekende verdediging, rust 1-0. Na rust hetzelfde spelbeeld, Pagode heer en meester op het middenveld maar eerder onmondig voor doel. Toen de bal tegen de arm van een verdediger werd geschoten diende de goed leidende scheidsrechter de bal op de stip te leggen wat de eindstand op 2-0 bracht. Hoed af voor een karaktervol Dodeka die, ondanks hun numerieke minderheid, toch in hun kansen bleven geloven en aan de thuisploeg geen geschenken gaf. Uiteraard een verdiende overwinning voor Pagode na een zeer fair betwiste partij.  

 07/09  Adec Metal - Bar Salon  4-4

Hoe eigenaardig en onvoorspelbaar kan een wedstrijd verlopen...De eerste helft min of meer gelijk opgaand met een snelle opener voor de thuisploeg, een inzenden vanop links, een kleine deviatie en meteen 1-0 voor Adec Metal. Binnen een bestek van een paar minuten brengt Bar Salon de bordjes in evenwicht (1-1). De bezoekers spelen het betere voetbal doch vergeten glasheldere doelkansen te benutten, zelfs een open doel zonder doelverdediger maar geen doelpunt. De thuisploeg maakt gretig gebruik van de ruimte en komt zelfs op voorsprong via een snelle counter 2-1. Na de rust zijn de bezoekers baas op het middenveld zodat de Adec aanvallers niet meer aan hun trekken kunnen komen. Binnen een tijdsbestek van een 15-tal minuten komt Bar Salon op voorsprong (2-4) en kan men de wedstrijd als gespeeld beschouwen...dacht men. De nooit afgevende Adec spelers knokken zich terug in de wedstrijd via een schitterend afstandsshot (3-4) en seconden voor affluiten lukten ze zelfs de enigszins gevleide gelijkmaker (4-4). Een aanvaardbaar hard betwiste wedstrijd, vreugde bij de nooit versagende Adec boys tegen Bar Salon welke deze halve nederlaag enkel in eigen rangen dient te zoeken. 

31/8 Reunion Merxem - Dee Bee Utd (3-0)

Een wedstrijd spelen bij + 30° C is zeker geen sinecure, begrijpelijk dat de wedstrijd eerder aan een rustig tempo werd aangevat. Pas na 15 min. noteerden we een ernstige doelpoging van de thuisploeg en pas na de eerste drankpauze zelfs een doelpunt. Een dieptepas werd door de lokale spits, via een heerlijke lob bal, in doel verlengd, 1-0. Na de rust bleef de wedstrijd gelijk opgaand, veel middenveld spel zonder noemenswaardig doelgevaar. Dee Bee probeerde de bakens te verzetten doch de lokale verdediging had weinig moeite om de bezoekende aanvallen in de kiem te smoren. Bij een van die aanvallen werd een glasheldere doelkans voor Dee Bee op onbegrijpelijke wijze gemist. De thuisploeg scoorde, via een fraai afstandsschot, de 2-0 en was de wedstrijd zo goed als gespeeld zodat het derde doelpunt enkel goed was voor de statistieken. Ruim verdiende winst voor Reunion Merxem tegen een onmondig Dee Bee welke wel dient gefeliciteerd te worden voor hun onverdroten inzet.